Atenţie la e-mail! Este cauza nr. 1 a scurgerii de informaţii

Conform unui studiu, reţelele de socializare reprezintă de asemenea un risc ridicat în ceea ce priveşte afacerile companiilor. Conform studiilor desfăşurate de Osteram Research în intervalul iunie-iulie 2010, mai mult de 20% din e-mail-urile trimise de angajaţii companiilor prezintă riscuri pentru strategia de afaceri.

Printre cele mai întâlnite probleme se număra: conţinut ofensator sau obscen, informaţii confidenţiale de afaceri, proprietate intelectuală sau secrete de business şi date de identificare sau financiare.

Rezultatele cercetării arată că serverul SMTP intern nu mai este sursa principală de pierdere de date (reprezentantii IT sunt mai ingrijorati de echipamentele de comunicare mobile - de pierderea sau defectarea acestora, webmailul, de e-mail-urile trimise de pe telefonul mobil, de reţelele de socializare etc.), ci e-mail-ul, care este cauza numărul unu a scurgerii de informaţii confidenţiale.

Majoritatea companiilor care au participat la studiul online au declarat că au trecut prin experienţe de furt de proprietate intelectuală şi expunere nefavorabilă a companiei prin intermediul e-mail-ului, al portalurilor pe care se încarcă fişiere media şi prin reţelele de socializare. (Realitatea.net)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 280 de copii din Botoșani au susținut examenele Cambridge Young Learners of English - sesiune YLE organizată la Cambridge Star (Foto)

astăzi, 19:50

Sâmbătă, 28 iunie 2025, centrul Cambridge Star a fost plin de emoție, curaj și pași mici către un viitor mare. Peste 280 de copii din Botoșani cu vârste între 8 și 12 ani au ...

Sporul pentru condiții vătămătoare, plafonat la 300 de lei brut. Peste 1 milion de bugetari sunt afectați!

astăzi, 19:30

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni ordonanţa care plafonează sporul pentru condiții vătămătoare la suma de 300 de lei brut. Decizia afectează direct veniturile a peste 1 milion de an...

Echipa USV, formată din trei botoșănence, a luat Premiul Special la faza națională a unui concurs dedicat creării de produse alimentare! (Foto)

astăzi, 18:59

În perioada 19–21 iunie a.c., o echipă de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea de-...