Atentie la cafeaua solubila - Vezi cat rau iti face!

Atentie la cafeaua solubila - Vezi cat rau iti face!
Cafeaua solubila a fost inventata de chimistul elvetian Max Morgentaller, la 24 iulie 1938. In compozitia ei intra doar 15% boabe de cafea, restul fiind coloranti si arome artificiale. In plus, calitatea boabelor de cafea este indoielnica. Multi producatori sustin ca folosesc tipul "Arabica" insa, de fapt, folosesc tipul mai ieftin, "Robusta", motivul fiind costul mai mic de productie, sustin jurnalistii de la Pravda. Iata care sunt efectele consumului de cafea solubila comparativ cu cea naturala, conform sanatate.bzi.ro:

1. Cofeina provenita din boabele de cafea va iesi din corp in cateva ore dupa ce cafeaua este consumata. In schimb, aceeasi cantitate de cofeina din cafeaua solubila iese din corp in aproximativ zece ore.

2. Consumul regulat de cafea solubila iti poate afecta sanatatea, deoarece vei ajunge repede la o doza prea mare si, in plus, duce si la formarea pietrelor la rinichi.

3. Cafeaua simpla, naturala, stimuleaza secretia de sucuri gastrice, in timp ce cafeaua instant contine acid. De aceea, cei care au probleme cu stomacul nu trebuie sa consume cafea pe stomacul gol. Daca totusi consuma, ei ar trebui sa o combine cu putin lapte. In special, femeile sunt sfatuite de medici sa nu consume cafea solubila.

4. Cafeaua solubila poate duce la aparitia celulitei, ca urmare a afectarii metabolismului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
5

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
335

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
368

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...