Atentie! Infectiile urechilor nu trebuie tratate cu antibiotice!

Atentie! Infectiile urechilor nu trebuie tratate cu antibiotice!
Infectiile la nivelul aparatului auditiv, care afecteaza mii de tineri britanici, nu sunt tratate eficient, conform specialistilor. Acest fenomen conduce la agravarea problemelor de sanatate si chiar la surzirea pacientilor, informeaza BBC.

Cercetatorii britanici afirma ca antibioticele, care sunt prescrise pentru aceste afectiuni, nu sunt eficiente in majoritatea cazurilor si pacientii se confrunta cu o agravare a bolii. Un raport al Institutului National de Sanatate britanic arata ca 200.000 de copii sufera anual, de repetate afectiuni ale urechilor.

Cele mai frecvente boli, care recidiveaza, sunt otita si "dopurile de ceara". Specialistii au confirmat faptul ca tratamentul cu antibiotice nu este cel mai potrivit, in multe cazuri.

"Afectiunile urechilor si cauzele acestora nu trebuie tratate, neaparat, cu antibiotice. Suntem ingrijorati de faptul ca atitudinea generala a pacientilor, despre antibiotice, este ca acestea constituie un tratament universal. De aceea, parintii si copiii nu sunt sfatuiti bine si nu primesc un tratament potrivit", a declarat Dr. Ian Williamson, de la Universitatea din Southampton.

Specialistul a adaugat ca antibioticele, prescrise incorect, pot "intari" bacteriile, facandu-le rezistente la tratament. O parte din vina, in acest caz, o poarta si parintii copiilor, care nu se informeaza corect in privinta tratamentului.

"Parintii trebuie sa stie ca tratamentul cu antibiotice nu vindeca orice afectiune a urechilor si nu este recomandat in cazul "dopurilor de ceara"", a declarat Vivienne Michael, cercetator medical.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
4

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
132

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
42

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...