ATENTIE: Criza va aduce Fiscul la usa!

Una dintre cele mai simple metode de a creste veniturile la bugetul de stat este recuperarea datoriilor de la rau-platnici. Se anunta un an plin de controale de la Garda Financiara la toate companiile rau-platnice din Romania, dar mai ales pentru cele straine care au filiale pe piata locala.

Motivul: necesitatea cresterii gradului de colectare a veniturilor la buget, mai ales dupa ce, in ultimele luni ale anului trecut, incasarile au scazut substantial. "Ne asteptam la cresterea controalelor fiscale. Autoritatile de control vor fi mult mai agresive decat anul trecut, iar companiile trebuie sa fie mult mai pregatite decat inainte", a declarat Alexander Milcev, partener la compania de consultanta financiara si audit Ernst&Young.

El s-a referit cu precadere la controalele in ceea ce priveste preturile de transfer dintre societatile mama si filiale.

Ce inseamna aceasta?

Spre exemplu, o firma profitabila din cadrul unui grup transfera o suma de bani catre o alta cu pierderi, din cadrul aceluiasi grup, prin supraevaluarea sau subevaluarea unor preturi intragrup.

Astfel, firma profitabila poate evita plata impozitului pe profit. Fiscul tace malc.

“Organele de inspectie fiscala au competenta pentru verificarea tuturor obligatiilor fiscale ale unui contribuabil, iar actiunile de inspectie fiscala ce vor fi realizate de catre acestea in anul 2009 vor viza toate domeniile ce prezinta risc pentru administrarea fiscala, conform unui comunicat ANAF remis Gandul.

Sursa: Gandul

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...