Atenţie! Balonarea, un simptom banal care poate ascunde boli grave

Atenţie! Balonarea, un simptom banal care poate ascunde boli grave
Cu toate că senzaţia de balonare nu este una tocmai plăcută, mulţi dintre noi trecem adesea cu vederea peste acest simptom, considerându-l banal şi lipsit de importanţă.

Ceea ce foarte puţini ştiu însă, este că balonarea poate ascunde afecţiuni grave, mult mai grave decât o simplă indigestie. Iată câteva dintre acestea:

Boli de ficat
În bolile de ficat, balonarea apare ca urmare a funcţionării defectuase a colecistului. Dacă pe lângă balonare simţi şi o durere sau o presiune în partea dreaptă a abdomenului, e cazul să te prezinţi la medic.

Pancreatită
Pancreatita înseamnă de fapt inflamarea pancreasului, iar adesea unul dintre primele simptome este reprezentat de balonare. Cu toate că este o afecţiune care poate fi vindecată, netratată la timp pancreatita progresează rapid şi se cronicizează, în acest caz inflamaţia distrugând treptat toate funcţiile pancreasului. Complicaţiile pancreatitei pot duce la deces.

Boli pulmonare
Poate părea ciudat, dar balonarea apare şi în bolile pulmonare avansate. Explicaţia stă în faptul că, în unele cazuri, când eliminarea gazelor nu se poate face pe cale respiratorie, acestea se reorientează spre tubul digestiv.

Cancer ovarian
Dacă balonarea este însoţită, în cazul femeilor, de tulburări ale menstruaţiei şi dureri de ovare, constipaţie sau disconfort abdominal, vizita la medic este obligatorie. Balonarea permanentă, chiar şi după o masă uşoară, poate ascunde o tumoră ovariană.

Boli gastrointestinale
Dacă balonarea apare acompaniată de lipsa poftei de mâncare, dar şi de o scădere bruscă în greutate, atunci ar putea semnala o tulburare gastrointestinală. Şi în acest caz, prezenţa la medic este obligatorie.

unica.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
20

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
27

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...