Atelier de robotică la Botoşani-FOTO, VIDEO

Atelier de robotică la Botoşani-FOTO, VIDEO
Lumea robotilor, asa cum o stim din literatura SF, devine realitate. Robotii au pătruns în toate domeniile de activitate si potentialul lor pare nelimitat.

Această realitate îsi pune amprenta si în domeniul educatiei. Activitătile specifice acestui domeniu s-au dezvoltat foarte mult si datorită faptului că robotica integrează cunostinte si deprinderi din domeniile matematicii, stiintei si tehnicii.

Urmand acest deziderat, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani, în parteneriat cu Palatul Copiilor Botoşani - Cercul de Fizică aplicată –electronică automatizări, robotică, a organizat în perioada 3-16 decembrie 2013 proiectul Atelier robotică.






Scopul acestui proiect a urmărit, alături de dobândirea de cunoştinţe şi crearea unor abilităţi de execuţie, dezvoltarea deprinderilor de a realiza componente mecanice, montaje electronice si programarea de microcontrolere, utile în perspectiva pregătirii profesionale ulterioare.

În cadrul acestui proiect, 15 tineri cu varste cuprinse intre 14-18 ani, din diferite unităti scolare din judet au participat la cursuri teoretice si practice care s-au concretizat prin realizarea de roboti de competitie (viteză si sumo).

Din acest Atelier de robotică au făcut parte si elevii premiati cu locul I la Salonul National de Inventică pentru Tineret, organizat de MTS in luna noiembrie.

Pe parcursul celor două săptămani, cursantii au fost instruiti cu noile tehnologii de proiectare si programare a robotilor, avand la dispozitie un laborator cu echipamentele necesare, sală de curs, retea de calculatoare si o baza materială de ultimă generatie. În final, robotii au fost testati si reglati pe trasee, rezultatele obtinute dau mari sanse ca echipele botosănene să obtină primele locuri la concursurile de profil.

Materialele pentru realizarea robotilor au fost suportate de către Ministerul Tineretului si Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
139

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
894

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
425

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...