ATAC ARMAT la sediul unui ziar din Paris: Cel puţin 12 oameni au murit! VIDEO

ATAC ARMAT la sediul unui ziar din Paris: Cel puţin 12 oameni au murit! VIDEO

   tion.ro

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist".

Acesta este atentatul cu cei mai mulţi morţi comis în Franţa în ultimii 40 de ani.

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate.

Potrivit postului Europe1, atacul s-a soldat cu cel puţin 11 morţi, dintre care doi poliţişti, şi zece răniţi. Parchetul din Paris anunţase anterior că sunt zece morţi, după ce Primăria din Paris afirmase iniţial că şase persoane au fost grav rănite.

Franţa şi-a ridicat la maximum nivelul de alertă - şi anume "alertă de atentat" - în regiunea pariziană, în urma atacului comis miercuri la sediul din Paris al publicaţiei satirice Charlie Hebdo, soldat cu 11 morţi, au  anunţat serviciile premierului.
 
Preşedintele francez, Francois Hollande, care s-a deplasat rapid la locul atacului, a denunţat "un atentat terorist" de o "excepţională barbarie" şi a făcut apel la "unitate naţională".

Soarta şi identitatea autorilor atacului nu este cunoscută pentru moment. Potrivit unor mărturii citate de surse din poliţie, atacatorii au strigat "l-am răzbunat pe Profet", după care au reuşit să fugă, relateaza Mediafax.

Pe pagina de Facebook a Charlie Hebdo, care are 252.000 de Like-uri, a fost postată, cu puţin timp înainte de atacuri, o in care apare şeful Statului Islamic, Abu Bakra al Baghdadi. La respectiva postare s-au strâns sute de comentarii, în care cititorii spun că a avut loc o tragedie, că libertatea presei a fost omorâtă. Potrivit primelor informaţii, persoane îmbrăcate în negru şi cu cagule au pătruns în sediul ziarului şi au deschis focul cu arme Kalaşnikov.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
79

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
74

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
147

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...