Astăzi s-a lansat a doua emisiune de titluri de stat Tezaur din acest an

Astăzi s-a lansat a doua emisiune de titluri de stat Tezaur din acest an

Ministerul Finanțelor a lansat astăzi, 8 februarie, a doua emisiune de titluri de stat Tezaur din acest an. Față de luna precedență, dobânzile sunt mai mici cu circa 0,2-0,3 puncte procentuale, iar față de anul trecut diferența negativă este chiar și peste un punct procentual.

Potrivit comunicatului Ministerului Finanțelor, pentru noua emisiunea Tezaur, dobânzile sunt de 3% pentru titlurile cu maturizare la un an, 3,30% pentru o perioadă de 3 ani și 3,45% la o maturizare de 5 ani. Pentru comparație, în ianuarie dobânzile pentru aceleași intervale de răscumpărare au fost de  3,25%, 3,5% și, respectiv 3,75%.

Noua ofertă Tezaur rămâne, ca nivel al rentabilității depuneri, peste cele ale băncilor comerciale importante. Cu excepția a două bănci mici, nicio altă instituție financiar-bancară nu oferă un câștig real, din depunere, mai mare decât cel oferit de titlurile de stat.

În iulie, când a fost lansată prima emisiunea Tezaur din 2020, ca urmare a blocajului provocat de primul val al pandemie, dobânda pentru un titlu cu scadență la 3 ani era de 4,25%, față de 3,30% în februarie 2021.

De asemenea, de la începutul anului, au dispărut titlurile cu scadență la 2 ani.

 

Spune-ne opinia ta