ASTAZI Inca un termen in procesul Alinei Horeanu, studenta care l-a ucis pe botosaneanul Daniel Mancas

ASTAZI Inca un termen in procesul Alinei Horeanu, studenta care l-a ucis pe botosaneanul Daniel Mancas

 Alina Horeanu  

Astazi are loc la Iasi inca un termen din procesul Alinei Horeanu. Tanara, alaturi de iubitul ei Vlad Irimia si de complicii Daniel Braescu si Alexandru Stan sunt judecati pentru uciderea cu cruzime a omului de afaceri Daniel Mancas, din Botosani.

Instanta pusese in discutie, pe 22 septembrie, schimbarea incadrarii juridice a faptei pentru care sunt judecati Alina Horeanu si Vlad Scurtu, dar a amanat luarea unei decizii pentru astazi.

Procurorii cerusera schimbarea incadrarii juridice din omor deosebit de grav in omor deosebit de grav prin cruzime. Nu s-a putut lua nici o decizie deoarece Christy Marsanu, avocatul lui Vlad Scurtu, nu a fost prezent la termen, fiind bolnav. Pentru ca nu a depus la dosar cerere de substitutie, avocatul a fost amendat cu 1.000 de lei.

Oribila crima a avut loc in luna aprilie 2007, in Iasi. Daniel Mancas, director comercial la o firma din Botosani, era cautat de politistii din toata tara, fiind dat in urmarire generala inca de la jumatatea lunii februarie, la cateva zile dupa ce sotia sa a anuntat Politia Iasi despre disparitia acestuia.

Vreme de cateva saptamani, anchetatorii nu au gasit nici o pista care sa-i duca pe urmele barbatului disparut. Asta, pana cand au dat de masina acestuia, un Audi A4, vanduta la Constanta, dar de catre o alta persoana. 

De altfel, intre timp masina trecuse prin nu mai putin de opt cumparatori din tot atatea judete, semn ca cineva voia sa i se piarda urma autoturismului.

Banuielile oamenilor legii aveau sa devina certitudine in momentul in care au descoperit, in urma expertizarii masinii din punct de vedere criminalistic, urme de sange uman in portbagaj si pe una din portierele acesteia.

A inceput un lung sir de verificari facute la Iasi, Botosani, Suceava, Constanta, Prahova, Arges si Bucuresti, in cautarea probelor care sa-i duca pe anchetatori la asasini.

Dupa alte cateva saptamani de ancheta, politistii ieseni au pus in capul listei de suspecti doi tineri din municipiul Suceava, studenti in Iasi: Vlad Scurtu-Irimia -19 ani, student in anul I, la Facultatea de Informatica din Iasi, care era cunoscut cu antecedente penale, si iubita acestuia, Mihaela Alina Horeanu -21 de ani, in anul III la Facultatea de Economie din Iasi.

Daniel Mancas a fost ucis in apartamentul celor doi studenti, fiind lovit de acestia cu peste zece lovituri de cutit, dintre care una in cap si una in inima.

Imediat dupa ce l-au omorat, Irimia si prietena sa i-au chemat in ajutor pe cei doi complici Alexandru Stan si Daniel Braescu pentru a sterge petele de sange din apartament.

Apoi, au urcat corpul neinsufletit al directorului chiar in masina acestuia si au plecat spre Suceava, acolo unde, in padurea de pe raza comunei Ciprian Porumbescu, au scapat de cadavru.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
7

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
16

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
31

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...