Astăzi a început cea de-a XI-a ediția a Târgului Mărțișorului, pe Pietonalul Unirii

Astăzi a început cea de-a XI-a ediția a Târgului Mărțișorului, pe Pietonalul Unirii

Deschiderea oficială a celei de-a XI-a ediții a Târgului Mărțișorului a debutat astăzi pe Pietonalul Unirii din Botoșani.


La eveniment au participat oficiali  din administrația  locală dar și oameni de cultură.

Organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani și Consiliul Județean, evenimentul a reunit meșteri din mai multe zone, printre care Botoșani, Suceava sau Iași.

Expozițiile cu vânzare se axează pe motive tradiționale românești, evitând influențe din alte culturi.

Măiestria cu care meșterii au creat simbolurile primăverii a atras atenția primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care a ținut să-i felicite și să cumpere câteva mărțișoare.

„Mai avem la dispoziție câteva zile pentru a cumpăra mărțișoare frumoase pentru cei dragi nouă. Eu am găsit deja câteva și le-am și cumpărat, încurajând astfel meșterii care, cu dedicație și atenție, au creat simboluri ale primăverii autentice.

Vă invit și pe voi, dragi botoșăneni, să vizitați Târgul Mărțișorului de pe Pietonalul Unirii.

Cea de-a XI-a ediție a fost deschisă azi, eveniment la care am participat cu mare plăcere!

Felicitări tuturor meșterilor și nu în ultimul rând, organizatorilor, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani și Consiliul Județean”, a transmis Cosmin Andrei.

Târgul va fi deschis până pe data de 1 martie 2021, iar expozițiile vor avea loc în intervalul orar 10:00-16:00.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Unde și când va fi înmormântat regretatul medic psihiatru, Radu Nevinglovschi

Luni, 17 Mai 2021
695

Înmormântarea medicului Radu Nevinglovschi, va avea loc joi, 20 mai 2021, începând cu ora 12:00, la Cimitirul Pacea.Familia psihiatrului botoșănean, decedat în curs...

Au început înscrierile pentru Concursul Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul...”

Luni, 17 Mai 2021
108

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, organizează în perioada 11 – 13 iunie 2021, Concursul N...

De luni, 17 mai, încep reînscrierile preșcolarilor la grădiniță, pentru anul școlar 2021-2022

Luni, 17 Mai 2021
233

​Înscrierile copiilor la grădiniță pentru anul școlar 2021-2022 vor începe pe 31 mai, iar reînscrierile, pe 17 mai, potrivit unei adrese transmise de Ministerul Educației căt...