Asociaţia "Ne trebuie speranță", la a 13-a aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down!

Activitățile dedicate Zilei Mondiale a Sindromului Down vor avea loc  la noul sediu al asociaţiei, sat Mănăstirea Doamnei, comuna Curtești.

Asociaţia "Ne trebuie speranță", la a 13-a aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down!

21 Martie 2018  marchează cea de-a 13-a aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down şi reprezintă o zi de conștientizare la nivel mondial a persoanelor cu Sindrom  Down, ce a fost recunoscută oficial de către Organizația Națiunilor Unite în 2012. În fiecare an, vocea  persoanelor cu Sindrom Down și implicit a celor care trăiesc langa ei, este mai răsunătoare.

Această dată 21 / 3 - semnifică 3 copii ale cromozomului 21, caracteristică unică persoanelor cu Sindrom Down. Prezenţa unui cromozom 21 suplimentar duce la existenţa a 47 cromozomi, faţă de 46 cat are un om în mod normal. Gradul de dizabilitate diferă de la o persoană la alta, având nevoie de o îngrijire adecvată pentru a duce o viaţă normală. Dacă au un mediu adaptat pot practica  sportul, dansul, pot lucra şi realiza obiecte artistice.

Asociaţia "NE TREBUIE SPERANȚĂ" - Botoşani, în parteneriat cu fundaţia „Star of Hope România”, Liceul „Dimitrie  Negreanu” Botoșani și Liceul Teoretic „Grigore Antipa” Botoșani se alătură și în acest an, asociațiilor care se ocupa cu persoanele  cu Sindrom Down  din țară și internaționale, marcând aceasta zi prin activitati sportive, artistice, momente vesele, distractive, specifice unei aniversari.

Activitățile vor avea loc  la noul sediu al asociaţiei, sat Mănăstirea Doamnei, com. Curtești, miercuri, 21 MARTIE, începând cu orele 12:00.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
29

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
131

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfinţit Mucenic Pafnutie

astăzi, 07:00
17

În Pustia Palestinei, aproape de Ierusalim, se afla o frumoasă aşezare călugărească întemeiată de Sfântul Hariton şi se numea Lavra Veche, întrucât sfântul o...