Asistentele concediate de la Mavromati au fost reangajate!

Toate cele 70 de asistente medicale de la Spitalul Judeţean Mavromati, cărora le-au încetat contractele de muncă în data de 14 mai, ca urmare a îndeplinirii vârstei de pensionare şi a stagiului de cotizare au fost reangajate în cadrul instituţiei, pe posturile ocupate înainte de încetarea contractului de muncă, susţine managerul Viorel Iliuţă.

Potrivit acestuia, asistentele au fost angajate pe perioadă determinată, urmând ca în funcţie de răspunsul primit de la instituţiile abilitate să se pronunţe în acest caz să se decidă dacă pot fi reangajate pe perioadă nedeterminată.

"Au fost reangajate pe perioadă determinată şi urmează să aşteptăm punctul de vedere oficial de la instituţiile statului, am trimis adrese. Deocamdată sunt angajate pe perioadă determinată începând cu data de când fiecare a vrut să semneze. Am cerut punctul de vedere scris al instituţiilor. Ele au fost angajate pe perioadă determinată, până la organizarea concursului, dar dacă instituţiile statului îmi răspund şi îmi spun că pot anula decizia de ieşire la pensie de drept atunci revin şi le fac contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Asta este o formulă tranzitorie până primim un răspuns final", a declarat Viorel Iliuţă.
 
Deciziile de încetare a contractului de muncă pentru îndeplinirea vârstei de pensionare a stârnit o adevărată revoltă în rândul angajatelor de la Spitalul Judeţean aflate în această situaţie.

Nemulţumirea a fost adusă şi în atenţia ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, cu prilejul vizitei sale la Botoşani, acesta spunând că actul normativ în baza căruia au fost desfăcute contractele nu mai este valabil, spunând că şefii de la Mavromati nu au ştiut să interpreteze legea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Diplomă de Vrednicie pentru botoșăneanul care salvează inimi: ”Este o onoare care ne amintește de misiunea noastră profundă” (Foto)

astăzi, 10:48

Vlad Plăcintă a primit, din partea Înalt Prea Sfinției Sale Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Diploma de Vrednicie pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul ...

Razii de amploare, noaptea trecută, în Botoșani. Peste 50 de sancțiuni, un șofer drogat a fost scos din trafic! (Foto)

astăzi, 10:26

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul celor de investigații criminale, a polițiștilor rutieri, a celor din cadrul subunităților de poliție și a jandarmilor și po...

Tânără amenințată cu moartea, botoșănean ridicat de polițiști și băgat în arest! (Video)

astăzi, 09:59

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul ...