Asfaltarea drumurilor cu piatră din judeţ, sub semnul întrebării!

Asfaltarea drumurilor cu piatră din judeţ, sub semnul întrebării!
  Proiectul pe care îl are în vedere conducerea Consiliului Judeţean privind asfaltarea drumurilor acoperite cu piatră din judeţ este în pericol de a nu fi realizat în acest an.

 Consiliul Judeţean intenţiona să facă aceste investiţii prin contractarea unui credit, şi a solicitat BCR-ului prelungirea perioadei de graţie la rambursarea unui alt credit luat de vechea conducere a insitutţiei, cei de la bancă fiind de acord prin impunerea unor condiţii care însă nu sunt acceptate de conducerea Consiliului Judeţean.

“Am primit un răspuns de la BCR care este pozitiv dar vor să modifice nişte clauze la contract şi eu nu sunt de acord pentru că acel contract a fost semnat în urma unei licitaţii şi nu poţi să vii acum să modifici nişte clauze. Ei vor o dobândă mai mare, de la 0,5% la 1,2% şi nişte clauze mai bune la contract. Le-am făcut o notificare în care le-am explicat că vom colabora doar în limita contractului aşa cum a fost el adjudecat prin licitaţie, dacă nu vor fi de acord asta înseamnă că nu prelungim perioada de graţie şi vom intra la rambursarea creditului începând de anul acesta", a spus Florin Ţurcanu, preşedintele CJ.

În aceste condiţii instituţia nu se mai poate împrumuta, singura soluţie pentru realizarea asfaltărilor fiind accesarea de fonduri europene.

“Nu ne va da nici posibilitatea de a angaja alte credite pentru că gradul de îndatorare nu mai scade. În urma analizei făcute de Executivul CJ gradul de îndatorare scădea doar pe următorii doi ani şi nu puteam lua decât maxim 90 de miliarde credit şi dacă nu o să avem acceptul lor nu mai luăm credit. Dacă nu mai luăm credit şi dacă anul acesta nu avem nici bani în buget atunci avem o problemă în a implementa programul de asfaltare pe drumurile împietruite. Dacă nu voi avea ceva clar, la ora actuală cred că va trebui modificată soluţia din SF-urile respective să trecem pe modernizare, să pregătim proiectele pentru fonduri europene", a adăugat şeful CJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 21:42
43

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

astăzi, 21:37
55

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...

Transportatorii de mărfuri și persoane, luați la verificat de polițiști!

astăzi, 20:31
41

În perioada 13-20 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea legalității transportului de mărfuri și persoane pe raza întregul...