Artificiu financiar pentru plata salariilor profesorilor!

Artificiu financiar pentru plata salariilor profesorilor!

 MIHAI ALEXA, trezorier sef  

Seful Trezoreriei, Mihai Alexa, sustine ca nu vor fi probleme cu asigurarea fondurilor pentru salariile din invatamant din luna iulie, care se platesc acum in august, Ministerul de Finante aproband transferul unor sume din trimestrul IV, in trimestrul III.

De altfel, si pentru plata salariilor aferente lunii iunie, care s-au platit in iulie, a fost nevoie de transferul unor sume din ultimul trimestru, intrucat fondurile existente acopereau intr-o mica masura necesarul.

“Am solicitat de la Minister devansarea unei sume din trimestrul IV in III si ni s-a aprobat 10 milioane pentru plata salariilor lunii iulie, plata care se face in august. Pentru august urmeaza sa mai facem o interventie, pentru a ne mai da in jur de 10-14 miliaone de lei, ca sa asiguram si plata pe luna august", a spus Mihai Alexa, trezorier sef.

Situatia va fi insa de-a dreptul ingrijoratoare in trimestrul IV, care ramane descoperit si nu se stie de unde se vor lua fonduri pentru plata salariilor profesorilor.

Suma necesara pentru judetul Botosani, pentru salariile din invatamant, pentru ultimele trei luni din ani, este de circa 20 de milioane de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
105

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
62

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
67

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...