Arosoaie: "Am vrut sa luam cate 20.000 de lei de la primariile USL, si sa dam 1 milion la Drumuri. Nu au acceptat!"

Mihai Arosoaie, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, solicita Institutiei Prefectului sa ceara instantei urgentarea procesului privind alocarea bugetului catre primariile judetului Botosani, intrucat primul termen este stabilit pentru luna iulie, data pana la care primariile nu vor rezista din punct de vedere financiar. 

De asemenea, Arosoaie sustine ca propunerea PSD - de a lua din banii primiti de primarii USL cate 20.000 de lei, si de a da 1 milion de lei la Drumuri - nu a fost acceptata.

"Am avut o runda de negocieri cu factorii de decizie de la CJ si Prefectura, domnul Marcu a discutat si cu domnul Flutur, dar nu au acceptat propunerea noastra. Noi am gasit o solutie de genul sa luam cate 20.000 de lei de la cele 50 de primarii ale USL si sa revenim cu un proiect si sa mai dam un milion de lei la Drumuri. Nu a fost acceptata solutia noastra. Ei au solicitat toti banii pentru Primaria Botosani si pentru primariile PDL. Au uitat ce au facut anul trecut. Solicit Institutiei Prefectului, daca chiar considera ca demersul facut este legal si indreptatit, in sensul ca a blocat Hotararea Consiliului Judetean de alocare a fondurilor, sa ceara un nou termen instantei de judecata. Pentru ca sunt comune care chiar au mare nevoie de bani. Institutia Prefectului, fiind parte din proces, poate sa ceara un termen mult mai scurt de judecata, astfel incat sa se judece cu celeritate procesul si daca are dreptate sa il castige. Sunt comune blocate financiar din cauza asta, de exemplu Dimacheni si Vlasinesti", a declarat Mihai Arosoaie, in cadrul conferintei de presa a PSD Botosani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un elev din Botoșani medaliat la Olimpiada Internațională de Astronomie din Nepal alături de alți copii din întreaga țară! (Foto)

astăzi, 12:18

Lotul României se întoarce cu un palmares bogat de la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică pentru Juniori, din Kathmandu, Nepal, din perioada 3-10 octombrie. Elevii...

Încep lucrările de modernizare și reabilitare a Maternității Botoșani! (Foto)

astăzi, 12:02

Președintele Consiliului Județean Botoșani a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea termică și modernizarea Maternității din Botoșani. Lucrările vor fi realizat...

El este Marian, tânărul din Botoșani, crescut la casa de copii și care are de plătit 1,54 milioane de lei la Fisc. Ce spun avocații!

astăzi, 11:43

Chiar la casa de copii, locul unde se presupune că era ocrotit de lege, a fost păcălit de un bărbat și ajuns acum, la ani distanță, să aibă de plată o avere către ANAF. A aflat vestea-...