ARON BALAN - Ultima isprava: a spart autoturismul inspectorului general ISJ, Pavel Rusu!

ARON BALAN - Ultima isprava: a spart autoturismul inspectorului general ISJ, Pavel Rusu!
Sambata la amiaza era retinut pentru viol. A doua zi, duminica, a furat o masina cu care s-a deplasat la Suceava, fiind prins de politistii suceveni. Astazi dimineata, Aron a mai dat inca o spargere: autoturismul inspectorului general al ISJ, Pavel Rusu.

In urma verificarilor efectuate de politistii suceveni, s-a stabilit ca autoturismul in care au fost depistati minorii pe raza orasului Suceava apartine numitului D. Paul, de 50 ani, din municipiul Botosani, si a fost sustras de Aron Balan, impreuna cu gasca sa, in seara zilei de duminica, de pe Bulevardul Mihai Eminescu din Botosani.

Ulterior, suspectii s-au deplasat cu autoturismul in municipiul Suceava, cu intentia de a sustrage bunuri din auto. Fata de suspecti se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, in sarcina minorului B. A. retinandu-se si infractiunea de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere.

Aron Balan are la activ 123 de fapte penale savarsite pana la varsta de 14 ani, adica pana pe 10 mai 2008, si inca 65 dupa implinirea acestei varste. El se afla in prezent in stare de libertate, pentru ca legislatia in vigoare nu permite luarea unei masuri privative de libertate in cazul minorilor cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani.

Minorul poate fi privat de libertate doar prin internarea sa intr-un centru de educare, masura care poate fi luata doar printr-o hotarare judecatoreasca.

Potrivit Codului Penal, minorul cu varsta cuprinsa intre 14 si 16 ani raspunde penal doar daca se constata ca a COMIS FAPTELE CU DISCERNAMANT. Disceranamant care se stabileste printr-o expertiza facuta pe cheltuiala IJP.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
110

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
64

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
70

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...