Armata devine un loc de muncă din ce în ce mai atractiv. Numărul doritorilor a surprins MApN

Armata devine un loc de muncă din ce în ce mai atractiv. Numărul doritorilor a surprins MApN
Din ce în ce mai mulţi români vor să fie militari. Numărul celor care şi-au depus dosarele pentru angajare în MApN i-a uimit chiar şi pe oficialii din minister. Aşa că s-au decis să prelungească termenul de înscriere pentru ocuparea posturilor scoase la concurs, informează RomâniaTV.

Înscrierile au început pe 4 februarie. La Constanţa, în numai trei zile, au fost depuse 500 de dosare. În faţa afluxului de doritori, Ministerul Apărării Naţionale a decis să prelungească termenul de depunere a dosarelor. Dacă iniţial termenul expira pe 22 februarie, tinerii care vor să devină militari profesionişti îşi pot depune dosarele până pe 8 martie.
 
Însă cei care şi-au depus dosarele sunt departe de a putea fi siguri de noul loc de muncă în forţele armate. Mai întâi dosarele trebuie să primească avizul biroului de recrutare. Apoi urmează o serie de probe dure, inclusiv fizice, prin care candidaţii trebuie să dovedească faptul că au calităţile necesare.
 
Cei care trec şi de aceste probe vor fi repartizaţi la cele trei centre de recrutare aflate la Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc şi Breaza.
 
România va disloca 2.036 de militari în afara graniţelor în 2013, cu 312 mai puţini decât în 2012.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
309

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
330

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
199

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...