Arest prelungit pentru mai multi tineri care cultivau canabis într-un sat botoșănean!

Judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis sa prelungeasca arestul preventiv pentru membrii unei retele de crima organizata specializata in traficul de droguri.

Initial, barbatii au fost arestati preventiv, insa au fost eliberati si pusi sa stea in arest la domiciliu. In urma cu cateva zile, procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Iasi (DIICOT) au cerut prelungirea mandatelor de arestarea la domiciliu pentru membrii acestei retele. Andrei Georgian Simion, Marinica Cotloana si fratii Constantin Dan Virlan, Cezar Virlan au fost arestati preventiv la finalul lunii mai 2015, sub acuzatiile de constituire de grup organizat si trafic de droguri, insa au fost eliberati in septembrie. 

Procurorii sustin ca cei patru au infiintat culturi de canabis in localitatea Romanesti. La perchezitiile care au fost efectuate de oamenii legii au fost gasite opt kilograme de canabis, care era pregatit pentru a fi distribuit pe piata. De asemenea, a fost gasita si o cultura de canabis in subsolul unei case.

Plantele erau intretinute foarte bine, in conditii cu totul speciale. Baietii au achizitionat un sistem sofisticat de intretinere, preparare, instalatii de iluminat, de filtrare a aerului, de reflectare a luminii, de incalzire, de umidificare sau de filtrare a aerului. 

"În cauza exista suspiciunea rezonabila ca, în luna februarie 2015, membrii grupului infractional organizat au înfiintat mai multe culturi de canabis, pe raza localitatii Românesti, jud. Botosani, urmarind valorificarea drogurilor de risc pe piata ilicita din municipiul Iasi, precum si în alte localitati din tara, în scopul obtinerii de foloase materiale", au declarat procurorii. Decizia luata luni de judecatori nu este definitiva.

Sursa: Bună Ziua IaÈ™i 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un candidat PNL la Parlamentare ar fi blocat în instanță evacuarea unor cetățeni din Centrul Vechi! (Video)

astăzi, 16:20

După ce membrii PSD care candidează la alegerile Parlamentare din acest an È™i-au depus dosarele de candidatură, Cosmin Andrei, primarul municipiului BotoÈ™ani, le-a transmis colegilor de partid cÄ...

Bărbat din Botoșani dat dispărut de familie, se afla la muncă în Italia alături de fratele său!

astăzi, 16:10

LaurenÈ›iu Cosarianu, din comuna Dimăcheni, judeÈ›ul BotoÈ™ani, este de negăsit. Asta după ce se afla la muncă în Italia alături de fratele său. Pe 6 octombrie, bărbatul de 42 de ani a...

Peste 10 candidați înscriși pe trei posturi de asistenți la Botoșani!

astăzi, 16:00

Spitalul JudeÈ›ean „Mavromati” din BotoÈ™ani a scos la concurs două posturi de asistent medical pentru SecÈ›ia de Pediatrie I È™i un post disponibil pentru SecÈ›ia de Pediatrie II. Pen...