Aproape 3000 de botosaneni si-au gasit de munca in acest an

Aproape 3000 de botosaneni si-au gasit de munca in acest an

Sorin Sologon, director AJOFM Botosani

Din listele unitatilor economice care au operat disponibilizari, notificate la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani in perioada ianuarie 2009 – aprilie 2010, reiese ca 2.282 de persoane si-au pierdut locul de munca in cursul anului 2009 prin restructurare, alte 280 de persoane fiind disponibilizate in primele patru luni ale anului in curs.

"Analizand insa evolutia angajarilor operate in perioada ianuarie – aprilie 2010 prin agentia noastra, mai ales in lunile martie si aprilie, odata cu imbunatatirea conditiilor climatice, care au permis reluarea activitatilor sezoniere, observam o evolutie imbucuratoare. Astfel, daca in lunile ianuarie si februarie numarul incadrarilor a fost de 304, respectiv 432, in luna martie s-au angajat 1.024 persoane, din care 338 pentru perioada determinata si 686 pentru perioada nedeterminata, iar in aprilie si-au gasit un loc de munca 1.227 persoane, din care 324 pentru perioada determinata si 903 pentru perioada nedeterminata. Daca tragem linia, consatatam ca in aceste prime luni ale anului in curs, s-au angajat un total de 2.987 de persoane", a precizat Sorin Sologon, director coordonator in cadrul AJOFM Botosani.

Acest fapt se datoreaza, spun reprezentantii AJOFM Botosani, agentilor economici determinati sa depaseasca perioada grea de criza, dar si activitatii sustinute de angajatii agentiei, prin masurile active corespunzatoare aplicate, precum informarea si consilierea profesionala, medierea locurilor de munca, organizarea de cursuri de initiere, calificare/recalificare in meserii cerute pe piata muncii.

"Prin specificul activitatii, institutia noastra este strans conectata la "pulsul" pietei muncii din judetul nostru, la serviciile noastre apeland atat persoanele in cautarea unui loc de munca, cat si angajatorii, aflati intr-o lupta acerba cu criza economica. Ne bucuram enorm cand baza noastra de date ne furnizeaza informatii pozitive, cum este aceasta, conform careia numarul angajarilor depaseste numarul locurilor de munca restructurate. Ceea ce da o nota si mai optimista fenomenului este ca, pe lista agentilor economici care au operat incadrari in ultima luna, se regasesc si societati comerciale care au facut disponibilizari anul trecut", a declarat Sorin Sologon.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
381

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
519

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
636

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...