Aproape 3.000 de beneficiari urmează să semneze contracte de finanţare cu APDRP

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) urmează să semneze peste 2.500 de contracte de finanţare cu beneficiarii fondurilor europene nerambursabile.

Valoarea publică a contractelor de finanţare care sunt în curs de semnare este de peste 700 de milioane de euro.

Cei aproximativ 2.500 de beneficiari ai fondurilor europene nerambursabile vor primi sprijin financiar prin intermediul măsurilor de investiţii pe care APDRP le implementează în acest moment.

Cele mai multe proiecte ce au fost selectate şi urmează a se contracta vor fi pentru Măsura 112, 1.619 de cereri de finanţare cu valoarea publică de 35,56 milioane de euro.

Până în acest moment, pentru Măsurile de finanţare implementate de către APDRP, au fost contractate efectiv 10.841 proiecte, în valoare de 2,27 miliarde de euro.

APDRP are în acest moment 13.677 de proiecte selectate cu o valoare publică de peste trei miliarde de euro. Această sumă reprezintă o angajare a fondurilor de peste 45% din alocarea aferentă acestor măsuri.

"Rezultatele consemnate în acest moment ne îndreptăţesc să afirmăm că derularea PNDR este una foarte bună, lucru datorat şi efortului uriaş al Agenţiei. Nu este deloc uşor să verifici peste 27.000 de cereri de finanţare depuse având doar 501 oameni angajaţi în toată ţara, care se ocupă strict de primirea şi analiza proiectelor, unele dintre ele având o complexitate deosebit de mare", a declarat Mihai Gavril Vădan, directorul general APDRP.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
177

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
178

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
258

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...