Aproape 100 de sanctiuni aplicate de politistii botosaneni in 7 ore!

Aproape 100 de sanctiuni aplicate de politistii botosaneni in 7 ore!
În cursul zilei de ieri, între orele 10.00 – 17.00, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza municipiului Botoşani în vederea identificării şi sancţionării cu fermitate a participanţilor la trafic care încalcă normele rutiere.

Acţiunea a vizat în special conştientizarea conducătorilor de mopede, cu privire la obligaţiile ce le revin în calitate de participanţi la trafic.

La acţiune au participat 24 de poliţişti, fiind organizate pe raza municipiului 12 filtre prin care au fost controlate în trafic 213 autovehicule, din care 14 mopede.

Pentru încălcarea prevederilor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice au fost aplicate 95 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.200 lei, fiind reţinute în vederea suspendării 5 permise de conducere şi ridicate 2 certificate de înmatriculare.

Patru dintre sancţiunile contravenţionale au fost aplicate unor conducători de mopede. Totodată, au fost constatate şi două infracţiuni la regimul circulaţiei.

Astfel, în jurul orei 16.30, pe strada I.C. Brătianu din municipiul Botoşani a fost identificat în trafic conducătorul auto M. Gheorghita, de 36 de ani, din comuna Copălău, judeţul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism cu toate că se afla sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest i s-a stabilit o concentraţie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital, unde a fost examinat clinic şi i s-au recoltat probele biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea autoturismului pe drumurile publice având o alcooolemie peste limita legalăl iar permisul de conducere i-a fost reţinut în vederea suspendării.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
266

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
421

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
156

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...