ADA MACOVEI - Notele mici de la tezele cu subiect unic se vor rasfrange asupra directorilor de scoli!

ADA MACOVEI - Notele mici de la tezele cu subiect unic se vor rasfrange asupra directorilor de scoli!
Pentru rezultatele mici ale elevilor la tezele cu subiect unic vor raspunde si directorii scolilor, daca nu vin cu masuri concrete pe care sa le prezente Inspectoratului Scolar Judetean.

Decizia Adei Macovei, inspectorul general al ISJ, vine dupa ce s-a constatat ca aproximativ douazeci de localitati din judetul Botosani inregistreaza o medie gererala la teza cu subiect unic la limba si literatura romana la clasa a VIII-a sub nota cinci.

"In ceea ce priveste rezultatele la tezele cu subiect unic din anul acesta, pentru semestrul al II-lea a fost deja realizat un catalog pe unitatea administrativ-teritoriala si astfel am descoperit ca sunt comune in care mediile pe comuna, la matematica sau la limba si literatura romana, sunt mai mici decat cinci", a declarat Ada Macovei.

Inspectorul general al ISJ a mentionat ca, cel mai in masura sa vina cu masuri concrete pentru a indrepta aceasta situatie, este chiar directorul fiecarei unitati scolare unde s-au obtinut acele rezulatate slabe.

"Acolo cred ca se impun masuri in primul rand din partea directorului unitatii de invatamant. In cazul in care acesta nu va aduce la cunostinta ISJ masurile pe care le-a luat, cu siguranta ca la evaluarea anuala care se va desfasura si este in plin proces de desfasurare la inspectorat pentru directori si directori ajuncti, si care se desfasoara pana pe 31 august anul acesta, vom tine noi cont de acordarea calificativelor si pe baza acestor criterii de performanta", a declarat Ada Macovei, inspector general din cadrul ISJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
343

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
491

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
609

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...