Aplicația eDac, noul sistem de verificare a documentelor de identitate folosit de polițiștii botoșăneni! (Foto, Video)

Aplicația eDAC va fi folosită de structurile poliției pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni cu privire la acestea.

Aplicația eDac, noul sistem de verificare a documentelor de identitate folosit de polițiștii botoșăneni! (Foto, Video)

În contextul aderării României la spațiul Schengen, începând cu data de 31 martie a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Noua aplicație instalată pe dispozitivele mobile și tabletele aflatw în dotarea Ministerului Afacerilor Interne va fi folosită de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, atât în acțiunile punctuale, cât și în activitățile specifice de ordine publică.

Utilizând aceste dispozitive mobile, se va realiza o scanare a documentului prezentat de persoana verificată (carte de identitate sau pașaport), aplicația comparând informațiile prezentate cu cele existente în bazele de date. Ulterior, aceasta va afișa imediat informații în cazul în care persoana verficată este urmărită sau are vreo interdicție.

Totodată, polițiștii vor putea accesa în aplicație și fotografia persoanei, pentru a realiza o comparație sau verificare a cetățeanului legitimat.

În cazul în care sunt constatate anumite nereguli, persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție, pentru desfășurarea verificărilor suplimetare și, dacă se impune, luarea unor măsuri specifice.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
3

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
204

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
971

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...