APIA Botoșani: Campania de primire a cererilor unice de plată aferente anului 2021, un succes

APIA Botoșani: Campania de primire a cererilor unice de plată aferente anului 2021, un succes

Campania de primire a cererilor unice de plată aferente anului 2021, inclusiv perioada de depunere cu penalități, este considerată la Botoșani un succes de către responsabilii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani.

Astfel, în perioada 01 martie – 11 iunie 2021, la APIA CJ Botoșani s-au depus 30.586 de  cereri pentru o suprafață solicitată la plată de 289.568,27 ha.

Din analiza comparativă a datelor existente la nivelul Agenției reiese că, prin raportare la Campania anului precedent, în Campania 2021 numărul de cereri depuse a scăzut în vreme ce suprafața solicitată pentru plată a crescut, procentul fiind de 101,38%. Astfel, cifrele înregistrate indică trendul ascendent înregistrat în ultimii ani în ceea ce privește asocierea fermierilor și comasarea terenurilor pentru a dezvolta o agricultură mai performantă și, implicit, mai profitabilă. APIA își reconfirmă totodată profesionalismul, coeziunea echipei și dedicarea iar fermierii români ne dau încrederea că agricultura românească se află pe mâini responsabile, care o vor conduce către un viitor modern, eficient și productiv”, a explicat Liviu Stelian Zaharia, directorul executive al APIA Boto;ani.

Campania de primire a cererilor unice de plată aferente anului 2021, inclusiv perioada de depunere cu penalități s-a încheiat la data de 11 iunie 2021.

 

Spune-ne opinia ta