APIA Botoșani a primit 3509 cereri unice de plată pentru acordarea subvențiilor pe 2021

APIA Botoșani a primit 3509 cereri unice de plată pentru acordarea subvențiilor pe 2021

Nu mai puțin de 3509 cereri a primit Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Centrul Județean Botoșani, pentru acordarea subvențiilor pe 2021 în cele două săptămâni de la startul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată.

Toate aceste cereri au fost primite în perioada 01 – 16 martie 2021 și au în vederea acordarea subvențiilor pentru o suprafață de 10105,11 hectare de teren agricol.

Cele mai multe cereri au fost primite de la agricultorii din zona Botoșani, apoi de la Dorohoi, de la agricultorii din zona Sulița și de cei din zona Darabani.

“Reamintim că se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe”, au explicat responsabilii ABIA Botoșani.

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia la data de 17 mai 2021.Completarea Cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență.

Documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, către Centrul Judetean Botosani/ centrele locale de care aparțin fermierii, a mai adăugat sursa citată.

“Ca în fiecare an APIA va fi alături de fermieri pe tot parcursul Campaniei și va acorda tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene și de la bugetul de stat.

Informațiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, inclusiv hărțile și listele cu UAT eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, dar și ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA și pe site-ul Agenției: www.apia.org.ro”, au mai adăugat responsabilii ABIA Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta