APEL ADRESAT TUTUROR ELEVILOR SI TINERILOR DIN JUDETUL BOTOSANI

APEL ADRESAT TUTUROR ELEVILOR SI TINERILOR DIN JUDETUL BOTOSANI
In intreaga lume, exista o zi cand fiecare suflet crestin isi poate manifesta solidaritatea fata de semenii ce, nu din vina lor, apartin aparent unei alte lumi: cea in care cuvantul "handicap" primeaza.

Despre cum este cu adevarat aceasta lume nimeni nu stie, in afara acelora care poarta pe umeri o boala fizica, iar in suflet simt ca apartin unei lumi care nu ii accepta, care ii considera inferiori sau mai precis "buni de nimic".

Intr-o astfel de situatie fiind, ce om si-ar asuma respomsabilitaea de a castiga batalia cu boala, cu viata, cu societatea in general? Cu siguranta, multi veti gandi: NIMENI.

Dar, NU ESTE ASA! Sunt langa noi sute, mii de suflete care simt cele de mai sus, sufera dureri fizice si sufletesti, dar raman asa cum Dumnezeu i-a creat: curati la suflet, iubitori fata de cei care-i urasc si rabdatori in fata bolii. Fie numai si pentru aceste calitati, copiii si tinerii cu dizabilitati merita o zi pe an sa se bucure ca oricare om; merita a fi lasati si ajutati sa daruiasca din preaplinul inimii lor, bunatatea, iubirea, rabdarea si nadejdea – valori care pentru omul lipsit de suferinta fizica, au incetat a mai exista.

Membrii Asociatiei IHTIS, noi insine tineri cu si fara dizabilitati, adresam copiilor si tinerilor o intrebare: ati dori sa fiti solidari cu cineva ce are de daruit bunatate, rabdare, iubire si nadejde?

Daca raspunsul este DA, ajutati-ne sa organizam un eveniment inedit in Dorohoi. Cum? Cat mai simplu posibil: in perioada 1 – 31 octombrie 09, renuntati a va cumpara ceva care costa DOAR 1 RON, depunand suma in contul bancar: RO14RNCB0044002865610001 – deschis la BCR  - Agentia Dorohoi (Cod Fiscal: 16690411) si povestiti-le tuturor colegilor ca, in schimbul unui singur RON – oricine poate invata de ZIUA SOLIDARITATII ce inseamna bunatatea, rabdarea, iubirea si nadejdea.

Daca raspunsul este DA, ne vom bucura impreuna la FESTIVALUL SOLIDARITATII pe 3 decembrie – Ziua Mondiala a Solidaritatii cu Persoanele cu Handicap. (Mihaela Mihaescu)

 

FESTIVALUL FOLCLORIC AL SOLIDARITATII
"SUFLET LANGA SUFLET PRIN CANTEC"

Actiune in cadrul Proiectului IMPEUNA INTREGI

Initiator: ASOCIATIA IHTIS

Scop: implicarea copiilor cu şi fără dizabilităţi în activităţi colective, fiecare prin talent şi voinţă încercând să demonstreze că este egalul semenului său în privinţa creativităţii.

Data desfasurarii: 3 – 4 decembrie 2009

Sala Teatrului - Dorohoi, Judetul Botosani

FITI ALATURI DE NOI!
Detalii pe: http://asociatia-ihtis.ro

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
55

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
23

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
71

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...