Aparat performant achiziționat de o societate din Botoșani pentru depistarea angajaților băuți!

Aparat performant achiziționat de o societate din Botoșani pentru depistarea angajaților băuți!
Conducerea unei societăți din Botoșani a luat decizia de a achiziționa un alcooltest performant, pentru ca atunci când sunt prinși angajați sub influența băuturilor alcoolice și contestă rezultatul la comisia de disciplină sau în instanță să nu mai existe dubii că au venit băuți la serviciu.

Este vorba de societatea Urban Serv, din subordinea Consiliului Local. Și până acum unitatea a avut un astfel de aparat, dar salariații care au fost prinși pe picior greșit au contestat rezultatele. Noul aparat a costat aproximativ 2.000 de lei.

“Am luat la nivel de societate un alcooltest pentru a putea depista într-un mod real și foarte sigur situația în care un salariat a consumat băuturi alcoolice. Este un aparat mai performant decât cele uzuale pe care le utilizam până acum, dincolo de afișarea electronică a rezultatelor concentranției de alcool, poate fi scoasă constatarea la imprimantă în timp real. Sperăm să nu îl folosim deloc sau dacă se poate să îl folosim cât mai puțin. Am avut cazuri în trecut de angajați care au spus că nu e corect, înregistrarea nu este bună, la comisia de disciplină au contestat și am spus ca să nu mai existe dubii am luat un aparat de genul acesta", a precizat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Salariații societății de salubritate care sunt prinși băuți în timpul programului riscă pierderea locului de muncă. În cazul în care există suspiciuni că un angajat al Urban Serv este sub influența băuturilor alcoolice, șeful acestuia pot solicita testarea cu aparatul etilotest. 

 

Spune-ne opinia ta