Apa de la Botoşani, mai scumpă cu 5% de la 1 iunie 2021

Nova Apaserv S.A. Botoşani a anunțat astăzi noile tarife ale apei pentru utilizatorii serviciilor publice de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare-epurare de la Botoșani.

Acestea se vor aplica începând cu data  01 iunie 2021 și au fost aprobate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”AQUA Botoșani” prin Hotărârea Adunării Generale a Asociaților nr. 163/25.05.2021 și avizate de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice  prin Avizul nr. 814828 /21.10.2020.

Nova Apaserv S.A. Botoşani a explicat într-un comunicat că apă potabilă produsă, transportată și distribuită pentru întreaga arie de operare va fi de 4,83 pentru fiecare metru cub, ceea ce va face ca prețul unui litru de apă să ajungă la 0,00483 lei.

De asemenea, prețul la canalizare-epurare pentru întreaga arie de operare a Nova Apaserv S.A. Botoşani devine 2,99 pentru fiecare metru cub, ceea ce va face ca prețul să ajungă la 0,00299 lei.

La aceste prețuri se aplică o cotă de TVA de 9%.

Prețurile tarifele sunt valabile pentru toate localitățile în care S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani prestează servicii publice de alimentare cu apă potabilă și de canalizare-epurare”, a explicat directorul general al Nova Apaserv S.A. Botoşani, Gabriel Cîrlan.

Până în prezent prețul la apă potabilă produsă, transportată și distribuită în Botoșani era de 4.58 de lei, ceea ce arată că Nova Apaserv S.A. Botoşani a majorat prețul cu 5%, iar pentru canalizare-epurare prețul a crescut tot cu 5%.

 

Spune-ne opinia ta