COD GALBEN de inundații pe Jijia și Başeu

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis în această după amiază un COD GALBEN de inundații pentru Jijia și Başeu, pe raza județelor Botoșani și Iași.

Alerta a venit având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor se așteaptă la scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

“Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.", a precizat Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Reamintim că Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o avertizare "Cod Portocaliu" de ploi abundente pentru județul Botoșani, valabilă de astăzi, începând cu ora 16.00, până mâine la ora 21.00.

 

Spune-ne opinia ta