Asta da problemă: Polițistul local nu poate aplica sancțiuni pe Legea 61/1991 celor care nu se prezintă la sediu

Polițiștii locali nu vor putea aplica sancțiuni pe Legea 61/1991 celor care NU se prezintă la sediu, au decis președinții secțiilor de contencios administrativ şi fiscal ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și curților de apel.

Acest lucru după ce președinții secțiilor de contencios de la ÎCCJ și de la curți de apel au stabilit că ”poliţistul local nu are competenţa de a încheia procese verbale de constatare și sancționare a contravenției prevăzute de art. 2, pct. 31 din Legea nr. 61 din 1991, întocmite ca urmare a neprezentării la sediul poliției locale a proprietarului unui vehicul care a fost oprit neregulamentar, în urma invitației făcute de polițistul local.”

Întâlnirea președinților secțiilor de contencios administrativ şi fiscal ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și curților de apel a avut loc în 17 decembrie 2020, pe platforma GoogleMeet, însă decizia a devenit publică abia acum. Minuta întâlnirii a fost publicată abia acum și a fost anunțată de clujust.ro.

Cu unanimitate participanţii au agreat și adoptat soluţia că poliţistul local nu are competenţa de a încheia procese verbale de constatare și sancționare a contravenției prevăzute de art. 2, pct. 31 din Legea nr. 61 din 1991, întocmite ca urmare a neprezentării la sediul poliției locale a proprietarului unui vehicul care a fost oprit neregulamentar, în urma invitației făcute de polițistul local.

 

Spune-ne opinia ta