Anunţul ministrului Educaţiei privind SUBIECTELE la BAC

Ministrul EducaÅ£iei, Remus Pricopie, a declarat că subiectele de la bacalaureat trebuie să continue linia "mediu-plus", fără exerciÅ£ii cu dificultate de olimpiade, la fel ca în anul precedent.

Pe de altă parte, Remus Pricopie a discutat despre problema elevilor cu nevoi speciale întrucât legislaÅ£ia din prezent nu răspunde întotdeauna necesităţilor reale din teren ÅŸi a propus ca directorii ÅŸcolilor de acest gen să se alăture echipei de lucru din guvern ca să identifice exact ce lipseÅŸte din legislaÅ£ie.

"O problemă ridicată de profesori se referă la faptul că examenele naţionale nu sunt suficient de diversificate pentru a răspunde şi situaţiei copilului cu dizabilităţi", a punctat ministrul Educaţiei.

El a subliniat că cei care trebuie să decidă dacă un copil este integrat într-o ÅŸcoală obiÅŸnuită sau într-o unitate de învăţământ specială sunt specialiÅŸtii în medicină, psihologia copilului ÅŸi alÅ£ii.

"Nu o lege trebuie să spună care este gradul de afecÅ£iune al unui copil; pot fi situaÅ£ii medicale în care copilul are nevoie de perfuzie, de terapie intensivă, poate face o criză. Într-o ÅŸcoală obiÅŸnuită nu este aÅŸa ceva. În acelaÅŸi timp, eu sunt pentru integrarea tuturor copiilor acolo unde este cazul", a menÅ£ionat ministrul.

Remus Pricopie a mai adăugat că trebuie dublat numărul de psihologi din ÅŸcoli, iar dascălii trebuie să fie pregătiÅ£i, pe de-o parte, să prevină violenÅ£a în unităţile de învăţământ, iar pe de altă parte să ÅŸtie să intervină prompt când un astfel de conflict s-a declanÅŸat.

În altă ordine de idei, el a subliniat importanÅ£a reintroducerii învăţământului profesional, în acest an existând două serii.

"Prin ordonanÅ£a din decembrie am aÅŸezat în mod firesc lucrurile pentru că, pe forma anterioară a legii, înscrierea în învăţământul profesional trebuia să se facă după finele clasei a IX-a. Acum se face după clasa a VIII-a ÅŸi, astfel, anul acesta este unul de tranziÅ£ie, cu două serii", a punctat ministrul EducaÅ£iei.

Pricopie a accentuat importanÅ£a reînvierii ÅŸcolilor de meserii, aducând mai aproape industria de EducaÅ£ie.

"Un elev care nu poate lua bacul lucrează pe un strung de 2 milioane de euro. Dacă ÅŸtim să construim programe educaÅ£ionale corespunzătoare, reuÅŸim să dăm o ÅŸansă fiecărui copil să descopere ce poate să facă, nu ce nu poate să facă. Avem semnale pozitive în acest sens, la o astfel de ÅŸcoală având depuse deja 260 de dosare pe 50 de locuri", a conchis ministrul EducaÅ£iei. (romaniatv.net)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

astăzi, 17:47

FC BotoÈ™ani È™i Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...

Șofer beat urmărit prin oraș de un polițist aflat în timpul liber!

astăzi, 17:00

Sâmbătă la amiază, È™eful Biroului de Ordine Publică, comisar È™ef de poliÈ›ie Stărică IonuÈ›, din cadrul PoliÈ›iei Municipiului BotoÈ™ani, aflat în timpul liber, a observat în...

20.000 de lei amendă! Botoșăneanca a rămas și fără marfa de contrabandă!

astăzi, 15:39

Depistată de jandarmi în zona bazarului din municipiul BotoÈ™ani în timp ce avea asupra sa 200 de pachete de È›igări de contrabandă, o femeie a fost amendată în această după-am...