Anuntul Kremlinului, dupa intalnirea Putin-Merkel-Hollande

Intrevederea cu miza uriasa dintre presedintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande, desfasurata vineri seara, s-a incheiat dupa mai bine cinci ore de discutii.

Kremlinul, citat de Russia Today, a anuntat ca un text al viitorului plan de pace este in curs de pregatire.

In anuntul Moscovei se arata ca "negocierile tripartite au fost constructive si substantiale", urmand ca duminica sa aiba loc discutii telefonice intre cei trei lideri, relateayaza ziare.com.

"Partile participante la dialog pregatesc un text comun privind implementarea acordurilor de la Minsk, care va include si propunerile presedintelui Ucrainei", a precizat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Documentul va fi publicat dupa ce isi vor da acordul toate partile implicate in conflictul din Ucraina, iar dialogul va cotinua in "formatul Normandia", adica Franta, Germania, Rusia si Ucraina, a mentionat Peskov.

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande s-au intalnit, vineri seara, la Moscova, cu presedintele rus Vadimir Putin, cei trei purtand o discutie in spatele usilor inchise.
Discutiile convocate de urgenta au reprezentat un ultim efort de a impiedica escaladarea tensiunilor cu liderul de la Kremlin pe tema Ucrainei.

Cu o seara inainte de a se intalni cu Putin, cancelarul Germaniei si presedintele Frantei au avut discutii timp de cinci ore cu presedintele ucrainean Petro Porosenko, la Kiev.

Vicepresedintele american Joe Biden a avertizat ca Statele Unite ale Americii si Europa trebuie sa lupte impreuna pentru a impiedica implicarea tot mai mare a Rusiei in Ucraina.

"Noi, SUA si Europa ca intreg, trebuie sa stam alaturi de Ucraina in acest moment. Rusiei nu i se poate permite sa redeseneze harta Europei", a spus Biden.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii botoșăneni în sărbătoare: Câinele Dop urmează să împlinească patru ani! (foto)

astăzi, 14:25

În mai puțin de două luni de zile, câinele de serviciu Dop va împlini vârsta de patru ani. Duminică dimineață a participat împreună cu conductorul său, plutonie...

Concurs la Spitalul „Mavromati” cu toți candidații respinși, o lucrare a fost anulată!

astăzi, 13:46

Spitalul Județean „Mavromati” a organizat concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical pe nutriție dietetică/generalist. Din cei patru candidați care au ajuns la proba scri...

Risc de inundații pe râurile Prut și Jijia până pe 1 octombrie!

astăzi, 12:34

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există, în continuare, risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora. De asemenea, a fost emis un cod cod port...