Antreprenoriat de SUCCES!

Antreprenoriat de SUCCES!
Proiectul O ȘANSĂ PENTRU SUCCES ÎN AFACERI - SUCCES vizeaza creșterea ratei de ocupare în Regiunile de Dezvoltare Nord-Est și Centru prin crearea și îmbunătățirea  competențelor antreprenoriale ale 480 de persoane cu vârsta peste 18 ani, și subventionarea a 48 de planuri de afaceri prin schema de ajutor de minimis “Sprijin pentru Antreprenori.
Dezvoltarea competențelor antreprenoriale este primul pas în parcursul de  a deveni un antreprenor de succes și pentru a crea propriul loc de munca! Prin participarea la programele de formare privind dezvoltarea competentelor antreprenoriale grupul tinta al proiectului va avea posibilitatea de a invata elementele principale privind antreprenoriatului. De asemenea, prin participarea la concursul de idei de afaceri beneficiari vor avea oportunitatea de a castiga o subventie nerambursabila pentru a incepe o activitatea independenta. 
Grupul țintă principal beneficiar al programelor de formare si dezvoltare de competente antreprenoriale:  
  • persoane cu varsta peste 18 ani care doresc sa initieze o activitate independenta din Regiunile de Dezovltare Nord-Est si Centru.
  • persoane cu varsta cuprinsa intre 18-25 ani, inmatriculati in invatamantul superior din Regiunile de Dezvoltare Nord-Est si Centru.
Participarea la programele de formare si dezvoltare de competente antreprenoriale contribuie la furnizarea de informatii valoroase pentru completarea planurilor de afaceri in vederea participarii la competia de acordare subventii prin schema de ajutor de minimis “Sprijin pentru Antreprenori!

Sunt eligibile numai ideiile de afaceri corespunzatoare urmatoarelor domenii de activitate:

*        Turism şi ecoturism;
*        Textile şi pielărie;
*        Lemn şi mobilă;
*        Industrii creative;
*        Industria auto şi componente;
*        Tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor;
*        Sănătate şi produse farmaceutice;
*        Energie şi management de mediu
*        Biofarmaceutică şi biotehnologii;
*        Procesarea alimentelor şi a băuturilor.

Planurile de afaceri vor fi redactate in format electronic si listate de catre concurenti, ambele variante fiind depuse pentru evaluare.
Dosarele de concurs vor fi inregistrate pana cel tarziu 25.05.2015, orele 16:00  data prevazută de catre organizatori si anuntata pe site-ul proiectului, http://antreprenoriatdesucces.ro/.

Comisia de selectie va selecta primele 48 de planuri de afaceri pentru finanțare, plus urmatoarele 10 planuri de afacere ce vor intra pe o lista de rezerva.

Valoarea ajutorului de minimis pentru un plan de afaceri declarat castigator in urma desfasurarii concursului de idei de afaceri este de maxim 15.297,45 euro.

Un beneficiar nu poate participa la concurs decat cu un singur plan de afaceri.

Mai multe detalii privind înscrierea la cursuri si condiții de participare la concursul de idei de afaceri gasiti pe site-ul proiectului http://antreprenoriatdesucces.ro/, sau la Centrele de sprijin pentru inițierea afacerilor aparținând de Camera de Comerț și Industrie a județului Neamț, e-mail: ccint@ccint.ro, telefon 0233 216663 (Piatra Neamț), persoana de contact, Adriana Ceangu - expert consultanta antreprenoriala, sau telefon 0233 726663 (Roman), persoana de contact, Anca Văideanu - expert consultanță antreprenorială.

Camera de Comert si Industrie Neamt
Reprezentant legal,
Elena Miron
Manager proiect
Tel.0233.216663

(comunicat).