Antonescu, reales preşedinte al PNL: "Dacă nu câştig prezidenţialele în 2014 mă retrag din conducerea partidului"

Antonescu, reales preşedinte al PNL: "Dacă nu câştig prezidenţialele în 2014 mă retrag din conducerea partidului"
Crin Antonescu a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PNL, delegaţii la Congresul partidului exprimând în favoarea moţiunii şi echipei propuse de acesta 1343 de voturi "pentru" şi 44 "împotrivă", 50 de voturi fiind nule.
 
Iniţial, preşedintele comisiei de numărare a voturilor, Gigel Ştirbu, a anunţat de la tribuna Congresului că rezultatul indica 1434 de voturi "pentru", 44 "împotrivă" şi 50 de voturi nule. El menţiona totodată că buletine utilizate au fost în număr de 1437.
 
După un timp, el a revenit la tribuna Congresului şi a precizat că numărul voturilor "pentru" exprimate de delegaţii la Congres este de 1343.
 
"Probabil din cauza emoţiilor sau din cauza grabei care mă caracterizează ca oltean am citit, în loc de 1343, 1434 de voturi", a spus acesta.

Echipa de conducere propusă de Crin Antonescu este formată din prim-vicepreşedintele partidului, secretarul general, 15 vicepreşedinţi cu atribuţii executive şi alţi 16 vicepreşedinţi.
 
Astfel, Klaus Iohannis este prim-vicepreşedintele PNL, iar Eduard Hellvig secretarul general.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, după realegerea sa în funcţie la Congresul partidului, că are emoţii cauzate nu atât de recunoştinţa în faţa încrederii acordate, cât de gândul că este ultima oară când participă, cel puţin ca preşedinte al PNL, la un Congres al partidului.

"Nu am limitare la numărul de mandate, dar am avut în vedere faptul că în intervalul de până la următorul Congres, cel din 2016, vor fi alegeri prezidenţiale în 2014, pe care, dacă le voi câştiga, voi deveni preşedintele Româiei, deci nu voi mai putea fi membru al PNL şi cu atât mai puţin preşedinte".

"Dacă nu le voi câştiga, oricum mă voi retrage din conducerea PNL şi atunci deci acesta este ultimul Congres al PNL la care am participat în calitate de preşedinte", a adăugat Antonescu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
15

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
23

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
80

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...