Antonescu: Pana luni vom avea fie un Guvern USL, fie Guvern USD ilegitim, caruia ii cerem demisia

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus miercuri ca pana luni prim-ministrul Victor Ponta trebuie sa decida daca Romania va avea un Guvern USL sau un Guvern USD, pe care liberalii nu-l vor recunoaste ca legitim si ii vor cere demisia.

"Asa cum a creat un USD care sa substituie treptat USL, domnul Ponta azi construieste un Guvern USD care sa inlocuiasca Guvernul USL. Luni vom avea fie un Guvern USL, fie un Guvern USD, asta decide Victor Ponta. Guvern USD lipsit de legitimitate, caruia ii vom cere demisia imediata", a declarat Crin Antonescu, conform ziare.com.

"Trag nadejde insa ca vom avea un Guvern USL. Sub beneficiul asteptarii pana luni, noi am fost deocamdata dati afara de la guvernare. Daca pana luni nu primim raspuns, inseamna ca suntem intr-un Guvern USD. (...) Situatia este conditionata de ambitia domnului Ponta de a aseza cum doreste ministri PNL, de ambitia stupida ca domnul Iohannis sa fie la Finante", a adaugat presedintele liberal.

De asemenea, presedintele PNL a mentionat ca USD, PSD si Victor Ponta "au inventat tot felul de formule si tot felul de pretexte pentru a nu o accepta ca atare, de fapt pentru a nu-l accepta pe domnul Iohannis ca vicepremier".

"Domnul Ponta ne pune in fata alternativei de a accepta sa devenim un fel de membru ascuns sau de anexa a USD. Nu avem niciun fel de motiv sa acceptam transformarea agresiva a USL intr-o constructie PSD-ista cu paride artificiale, care nu mai pastreaza decat doua litere pentru inselarea alegatorilor", a sustinut Antonescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...