Viorel Iliuţă: Spitalul Judeţean nu e un depozit care se închide când s-a terminat marfa

  Anunţul făcut de preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Botoşani referitor la faptul că instituţia nu va mai plăti niciun leu în plus pentru serviciile medicale pe care Spitalul Judeţean le realizează peste contractul cu Casa l-a nemulţumit pe Viorel Iliuţă, managerul de la Mavromati.

 Preşedintele CJAS a precizat că potrivit noilor reglementări legislative în vigoare o parte din cheltuieli pot fi suportate de Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean.

Pe de altă parte însă, Viorel Iliuţă a precizat că nu poate pretinde autorităţilor judeţene şi mai mulţi bani, în condiţiile în care anual au susţinut diferite cheltuieli din cadrul spitalului.

“Am simţit o undă de nemulţumire pentru că în acest moment Consiliul Judeţean investeşte în spital şi nu numai anul acesta. CJ ne va achita şi e prins în bugetul pe 2014 suma de 3 milioane de lei, utilităţi şi alte cheltuieli de acest gen. Dacă discutăm despre problemele de sănătate din judeţ putem spune că este un judeţ sărac, nivelul veniturilor este sub media naţională iar starea de sănătate este deteriorată din cauza lipsei resurselor financiare. În acelaşi timp, Spitalul Judeţean preia peste 80% din oamenii care au probleme de sănătate şi încearcă să le rezolve. Spitalul nu e un depozit care se închide când s-a terminat marfa. Suntem obligaţi să dăm asistenţă medicală", a declarat Viorel Iliuţă.

Acesta recunoaşte că de multe ori numărul de internări este mare, dar a spus că factorii decidenţi de la nivel central ar trebui să gândească o mai bună alocare a fondurilor către judeţele sărace, cum e Botoşaniul.

“Este adevărat că poate uneori se exagerează cu internările, şi aceste lucruri trebuie să fie o preocupare a tuturor factorilor responsabili din spital, dar în acelaşi timp nu pot să pretind Consiliul Judeţean mai mulţi bani decât ne dau în acest an pentru simplul motiv că este o autoritate publică tot dintr-un judeţ sărac. Poate ar fi util ca decidenţii, cei care finanţează sănătatea, să se gândească în ce măsură poate ar trebui ca în asemenea situaţie să înceapă cu o finanţare mai bună la aceste judeţe sărace. Cred că ar fi util ca şi CJAS să fie mai empatică cu bolnavii, ar putea să pretindă mai multe fonduri şi să gestioneze resursele financiare şi să le aloce mai bine", a completat managerul Spitalului Judeţean care a mai spus că bugetul alocat de CJAS pe primul trimestru al acestui an este mai mic decât media ultimelor 12 luni şi nu este în regulă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...