Antonescu: I-am reproșat lui Opriș că nu m-a informat despre telefonul din sediul lui Băsescu

Antonescu: I-am reproșat lui Opriș că nu m-a informat despre telefonul din sediul lui Băsescu
Președintele interimar Crin Antonescu a declarat marți seară, la Realitatea TV, cu privire la telefonul secret instalat de STS la sediul de campanie al lui Traian Băsescu, că i-a reproșat directorului STS că nu l-a informat în privința aceasta.

Antonescu a mai declarat că este "discutabilă" acțiunea STS și că șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale a "omis" să-l informeze.

"Chestiunea cu telefonul acesta special este discutabilă. Am discutat azi cu generalul Opriș (directorul STS, Marcel Opriș, n.red.) și l-am întrebat. Legea pe care o invocă dânșii, aprobată și de CSAT, care reglementează și cine trebuie să aibă, legea aia nu vorbește nici de președinte interimar, nici suspendat, vorbește de președinte. La drept vorbind, Traian Băsescu nu mai este președinte al României, președinte suspendat nu este în nomenclatorul de funcții. Însă am considerat o chestiune de civilitate dacă vreți, ca așa cum spunea, acel telefon, până la referendum, să-i rămână acasă. Nu am fost informat special și asta i-am reproșat dlui Opriș, ca să evităm o neînțelegere, domnia sa a spus că a omis, că s-a gândit că s-a întâmplat și în 2007, nu a căutat să acundă lucrul ăsta, pentru că mi-a arătat o cărticică pe birou in care erau trecute instituțiile și persoanele care au astfel de număr de interior și era trecut acolo <>", a declarat Antonescu la Realitatea TV.

Președintele interimar a precizat că oamenii se întreabă pe bună dreptate dacă este legală acțiunea STS și el personal va continua discuția cu STS pe această temă. "Dacă este să discutăm strict pe lege, eu cred că Traian Băsescu nu ar trebui, nu mai este președinte, însă dintr-o minimă eleganță am considerat că nu trebuie să facem din asta un subiect în campania electorală. Nu i se cuvine și trebuie să înțeleagă că comunică pe telefonul ăla printr-o înțelegere elegantă pe care am avut-o. Oamenii întreabă pe bună dreptate dacă e legal, dacă STS a făcut ceva legal. Am avut azi o discuție, voi continua această discuție și o să vedem dacă este perfect legal. Asta o să mai examinăm, dacă STS-ul poate pune într-o clădire privată o astfel de instalație", a precizat Antonescu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
40

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
65

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
29

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...