Ansamblul Folcloric "Mugurelul-Mărgineanca" s-a întors de la Glasgow, unde a reprezentat România la Ziua Europei! FOTO

Ansamblul Folcloric "Mugurelul-Mărgineanca" s-a întors de la Glasgow, unde a reprezentat România la Ziua Europei! FOTO
Ansamblul format din Orchestra "Mugurelul" a Clubului Copiilor Dorohoi, sub conducerea muzicala a prof. Marcel Dupu şi Ansamblul de dansuri populare "Mărgineanca" al Casei de Cultură a Sindicatelor "N. Iorga" Botoşani, coordonat de maestrul coregraf  Valentin Rău, impreuna cu Ansamblul folcloric "Florile Izei" din Sighetu Marmatiei, instruit de prof. dr. Ion Iuga si pr. Marcel Oprisan, au participat la manifestările  prilejuite de Ziua Europei, organizate la Glasgow.

Participarea celor doua ansambluri a avut  loc ca urmare a invitaţiei reprezentantului Comisiei Europene Regionale din Scoţia, dl dr. Graham Blythe, cu sprijinul Consulatului General al României la Edinburgh, prin Excelenţa Sa, d-l. consul, dr. Mihai Delcea.

Duminică, 8 mai 2016, la invitaţia Fundaţiei The Romanian Orthodox Church din Scotland, condusă de pr. Gheorghe Bliorţu, a avut loc  primul spectacol prezentat de cele doua ansambluri in Sala de festivitati din curtea Bisericii Ortodoxe Române din Glasgow,  unde artistii romani au fost primiţi cu mare bucurie de întreaga comunitate romaneasca.

Ziua Europei a fost organizata, luni, 9 mai 2016, de catre Comisia Europeană din Scoţia-Regatul Unit al Marii Britanii, în Piata George Square din faţa Primăriei din Glasgow, la care au participat delegatii ale tarilor Uniunii Europene, oficialitati locale,  ministrul de Externe, Humza Yousaf, ministrul Culturii, Fiona Hyslop, primarul din Glasgow, membri ai Corpului Consular din Marea Britanie,  alte autorităţi locale.

Mulţumim pe această cale tuturor celor care au făcut posibilă participarea tinerilor artisti la festivităţile din Glasgow: Ministerului Educaţiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, Consiliului Judeţean Maramureş, cat şi Consiliului Local si Primariei municipiului Dorohoi.

De asemenea, dorim să le mulţumim  tinerilor din cele doua ansambluri folclorice, pentru dăruirea şi efortul de a reprezenta România si folclorul romanesc, cu cinste şi onoare, în Europa. (Comunicat de presă)














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
104

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
39

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
35

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...