ANRSC: Presedintii de asociatii care refuza sa incheie contracte cu operatorul de apa, pasibili de sanctiuni!

ANRSC: Presedintii de asociatii care refuza sa incheie contracte cu operatorul de apa, pasibili de sanctiuni!

 Daniel Alexandru, director adjunct ANRSC  

Presedintii asociatiilor de proprietari care refuza incheierea contractelor cu operatorul de apa Nova Apaserv, sunt pasibili de sanctiuni. Cel putin asta sustin reprezentantii ANRSC, care spun ca presedintii pot fi amendati cu pana la 3.000 de lei, pentru necunoasterea si neindeplinirea obligatiilor ce decurg din lege.

In urma intalnirii dintre Nova Apaserv si presedintii asociatiilor de proprietari din municipiul Botosani, doar doi presedinti au spus ca sunt de acord sa incheie astfel de contracte, insa cu unele conditii, cum ar fi ca incasarea sa o faca ei, iar ulterior sa vireze banii catre operatorul de apa.

“Presedintii asociatiilor de proprietari trebuie sa cunoasca foarte bine legislatia din domeniu. Prin aceasta actiune ei au facut dovada ca nu si-au insusit modificarile legislative din legislatia privind serviciile comunitare de utilitati publice. In plus, operatorul de apa poate lua ca si masura oprirea apei intr-un condominiu, daca presedintii de asociatii refuza incheierea contractelor", a spus Daniel Alexandru, director adjunct al ANRSC.

Reprezentantii Nova Apaserv sustin insa ca nici nu poate fi vorba de sistarea apei intr-un condominiu, pentru ca nu este o solutie, desi este o masura stipulata in legislatie.

“Noi vom incheia in continuare contracte individuale, insa vom depune toate diligentele pentru a incheia contracte si cu asociatiile de proprietari din municipiul Botosani. Am trimis adrese si catre Consiliile Locale din celalalte orase din judet in scopul sprijinirii pentru infiintarea asociatiilor de proprietari", a mentionat Albert Tanase, jurist in cadrul Nova Apaserv.

De partea cealalta, reprezentantii Federatiei Asociatiilor de Proprietari din municipiul Botosani spun ca toate aceste amenintari din partea ANRSC nu sunt decat o modalitate de intimidare.

“Nu este pentru prima data cand cei de la ANRSC ne ameninta cu sanctiuni. La fel s-a intamplat si cand a fost vorba de contractele cu Modern Calor si am avut procese si am castigat", a spus Petrica Butnaru, presedintele Federatiei Asoicatiilor de Proprietari din Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fost „întoarsă” de Botoșani. Ce a spus despre incidentul din tribune!

astăzi, 12:15

În urma acestui rezultat, Dinamo se află pe locul trei în clasament, cu 17 puncte. De cealaltă parte, Botoșani a rămas tot penultima, cu 8 puncte. Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fo...

Pelerinaj cu preoți și preotese la mănăstirile din județele Neamț, Botoșani și Suceava!

astăzi, 11:24

La inițiativa părintelui protopop Valentin Tofan, în Protopopiatul Piatra Neamț s-a organizat în perioada 23-25 septembrie, un pelerinaj cu preoții protoieriei și familiile lor, intit...

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...