ANRE: Producatorii de energie cer majorari substantiale de preturi

Autoritatea care reglementeaza piata noastra de energie a primit cereri de majorari substantiale de preturi pentru piata reglementata, potrivit lui Nicolae Havrilet, presedintele ANRE.

 "Producatorii termo au solicitat tarife de peste 200 de lei/MWh fata de media actuala de circa 170 de lei/MWh. Hidroelectrica si Nuclearelectrica au solicitat tarife sub 200 de lei/MWh, dar majorate fata de cat primesc acum pentru energia livrata populatiei si unor agenti economici. Hidroelectrica solicita cel putin dublu fata de pretul actual de aproximativ 72 de lei/MWh", a declarat Havrilet, pentru Ziarul Bursa.

 Acesta a mentionat ca ANRE va analiza aceste tarife pentru a vedea daca majorarile solicitate sunt justificate si va lua o decizie pana la sfarsitul anului.

 "Daca vom constata ca majorarile cerute de producatori sunt justificate, vom schimba ponderea cantitatilor, iar la piata reglementata vor participa numai anumiti producatori.

De asemenea, luam in calcul si o accelerare a procesului de liberalizare a pietei pentru agentii economici care primesc acum energie la pret reglementat. Sunt unii producatori care cer sa le acoperim si pierderile in tarif. Eu personal vreau sa vad care sunt factorii care au schimbat radical situatia fata de anii trecuti si ce anume a generat necesitatea scumpirilor invocate de producatori", a mai spus Havrilet.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecție despre independență și tărie de caracter cu micii cititori, la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani!

Friday, 25 October 2024

Coordonați de prof.Cristina Surdu, cei mici  au avut parte astăzi de o zi specială la bibliotecă. Au început un nou Club de lectură intitulat „Comoara lecturii". Pasionați ...

Social democrații botoșăneni la debut de campanie electorală pentru prezidențiale! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Alegerile prezidențiale vor avea loc în două tururi. Primul tur va fi pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 8 decembrie, momente în care românii își vor putea alege noul ...

Elevii unui liceu din județ au învățat de la comisarii Gărzii de Mediu Botoșani cum să colecteze selectiv deșeurile! (foto)

Friday, 25 October 2024

Pentru că militează ca activitatea de colectare separată să fie un obicei zilnic, abandonarea deșeurilor să nu stea în caracter, iar exemplul lor să fie multiplicat, comisarii din cadrul ...