ANOFM se pregătește să înjumătățească documentele cerute patronilor pentru subvenții la angajare!

ANOFM se pregătește să înjumătățească documentele cerute patronilor pentru subvenții la angajare!

Noul șef al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), a anunțat astăzi în cadrul unei conferinței organizate de wall-street.ro, că în cel mai scurt timp se va înjumătăți numărul documentelor cerute pentru subvenții la angajare.

În prezent, ANOFM aplică o serie de măsuri active ce vizează integrarea pe piața muncii a șomerilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Printre măsurile destinate creșterii șanselor de ocupare a șomerilor se numără acordarea de subvenții în vederea stimulării angajatorilor de a încadra pe piață muncii persoane aparținând unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piața muncii.

“În două săptămâni voi elimina cel puțin jumătate din cele 13 documente care sunt astăzi cerute pentru subvenții. Funcționarul este obișnuit să își simplifice munca lui, sunt lucruri cerute doar pentru că așa este norma, sunt proceduri inutile create de instituții ale statului la nivel local. Le vom elimina”, a spus Victor Picu.

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioada nedeterminată, șomeri peste 45 ani sau părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, șomeri de lungă durata sau tineri, primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
298

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
512

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
150

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...