Angajaţii din domeniul privat ar putea primi vouchere de vacanţă de la stat

Angajaţii din domeniul privat ar putea primi vouchere de vacanţă de la stat

Angajații din privat ar putea să primească și ei vouchere de vacanță de la stat - un beneficiu de care se bucură deja bugetarii. Marți au avut loc la Senat discuții cu reprezentanții HoReCa și pare că toată lumea și-a dat mâna pentru ca aceste tichete să devină realitate.

Salariații ar urma să primească din 2024 tot 1.450 de lei pe an, cât iau acum cei de la stat. Asta dacă proiectul legislativ va trece de Parlament, scrie Digi24.ro.

Senatorii atrag atenția că impactul bugetar va fi unul foarte mare de 6 miliarde de lei pe an. Și acum cei din sectorul privat pot primi vouchere, însă din bugetul firmelor, iar valoarea maximă a acestora poate ajunge la 13.800 de lei, echivalentul a şase salarii minime brute, pe ţară.

„Am discutat corect cu mediul de afaceri despre impactul bugetar foarte mare - 6 miliarde de lei, de neînchipuit astăzi pentru bugetul României, însă gândiți-vă că sunt 2,5 miliarde de euro de români în afara granițelor țării. Jumătate ar rămâne în România. Atunci nu am mai avea problema impactului bugetar. Împreună o să găsim soluții ca cei din Horeca sp fie parte din proces, să ieftinească serviciile astfel încât tot mai mulți români să aibă acces la serviciile de turism”, a declarat Radu Oprea, senator PSD.

„Cei 4,2 milioane din sectorul privat sunt contribuabilii principali și tocmai ei nu beneficiază de vouchere. Efectul în economie ar fi de creștere a PIB-ului de minimum un procent. Vor apărea cel puțin 150.000 de locuri de muncă”, a adăugat și Eugen Țapu Nazare, senator PNL.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

astăzi, 22:29
28

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 21:42
629

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

astăzi, 21:37
185

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...