Angajatii DGASPC Botosani ar putea primi vineri o parte din salariul pe luna octombrie!

Angajatii DGASPC Botosani ar putea primi vineri o parte din salariul pe luna octombrie!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vor primi o parte din drepturile băneşti aferente lunii octombrie.

Preşedintele Consiliului Judeţean a iniţiat un proiect de hotărâre care să rectifice bugetul instituţiei, acesta urmând să fie dezbătut într-o şedinţă extraordinară a legislativului, programată pentru joi, 12 noiembrie.

În esenţă este vorba despre suma de 1,5 milioane de lei, fonduri ce vor fi luate din două surse. 700.000 de lei provin din bugetul DGASPC de la capitolul "bunuri şi servicii", iar 800.000 de lei vor fi daţi din bugetul consiliului, din contribuţia proprie aferentă unor două proiecte de reabilitare a drumurilor judeţene.

"Pentru reabilitarea drumurilor judeţene Dersca-Lozna-Mihăileni şi Mihălăşeni Consiliul Judeţean trebuie să dea o contribuţie de 2% din valoarea totală a proiectelor finanţate din fonduri europene. Banii au fost prevăzuţi integral în bugetul consiliului, însă nu vor fi cheltuiţi până la sfârşitul anului. Lucrările au început abia acum aproximativ o lună, din cauza contestaţiilor, în plus, am primit o prefinanţare de 15% din valoarea proiectelor, astfel încât vom avea de unde să facem plăţile pentru volumul de lucrări ce se va realiza până la sfârşitul anului", a explicat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.

Cei 1,5 milioane de lei vor acoperi salariile de bază ale angajaţilor DGASPC şi sporul de vechime, nu însă şi celelalte sporuri pe care aceştia le-au câştigat prin negocierile sindicale.

Dacă legislativul judeţean va aproba proiectul de hotărâre, banii vor fi în contul DGASPC vineri, 13 noiembrie.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Micul Prinț”, un spectacol pentru toate vârstele, se joacă două zile la Teatrul „Vasilache” Botoșani!

astăzi, 18:03
28

În această săptămână, publicul botoșănean iubitor de teatru poate viziona spectacolul „Micul Prinţ” la Teatrul „Vasilache”  în zilele de joi, 16 m...

Săptămâna „Școala în siguranță”, program de prevenție al Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani, a debutat astăzi la Liceului Tehnologic „Elie Radu”

astăzi, 17:25
25

Activitățile desfășurate sub semnul primei ediții a Săptămânii „Școala în siguranță” vor alinia domenii prestabilite de discuții, respectiv:- prevenirea violenț...

Sprijin financiar pentru sute de pensionari din municipiul Botoșani!

astăzi, 15:08
124

511 pensionari din municipiul Botoșani au primit tichete sociale, acestea fiind distribuite de către funcționarii Direcției de Asistență Socială. Este vorba despre tranșa acordată înain...