Angajații de la Stațiunea Popăuți cer ajutorul prefectului! "Se fac presiuni din partea conducerii"

Angajații de la Stațiunea Popăuți cer ajutorul prefectului! "Se fac presiuni din partea conducerii"
Mai mulți angajați din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Popăuți, constituiți de curând într-un nou sindicat, au solicitat sprijin, acuzând presiuni din partea conducerii Stațiunii.

În cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social de marți, Vasile Chiru, președintele Blocului Național Sindical, Filiala Botoșani, i-a cerut prefectului Dan Nechifor ca la următoarea ședință să se pună în discuție situația salariaților de la Popăuți.

De altfel, Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, la care este afiliat acest nou sindicat de la Stațiunea Popăuți, Sindicatul Liber al Salariaților S.C.P.C.O. Popăuți, a transmis o adresă în care arată că problemele ridicate de angajații de la Stațiune sunt de competența Comisiei de Dialog Social de la Instituția Prefectului.

E un sindicat nou înființat, asupra acelui sindicat au început să se facă presiuni din partea conducerii, influențat cred că și politic, inclusiv presiuni asupra membrilor de sindicat amenințați să își dea demisia și să renunțe la sindicat. Am primit o adresă de la Confederația Agrostar, să o discutăm în Comisia de Dialog Social, săptămâna viitoare ne vom întâlni să discutăm mai detaliat cu sindicaliștii de la Popăuți, în speranța că vom găsi o soluție de compromis și să lăsăm ca fiecare să își facă treabă și să nu existe imixtiuni, a spus Vasile Chiru.

 “Am lecturat materialul, recunosc că l-am citit un pic în diagonală, mi s-a părut interesantă tematică propusă dar o discutăm la momentul oportun", a fost răspunsul prefectului Dan Nechifor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandru Tomescu aduce din nou vioara Stradivarius la Botoșani!

astăzi, 11:08
22

Unul dintre concerte este programat să se desfășoare în județul Botoșani, în locurile cu puternice rezonanțe enesciene.Turneul „Metamorfoze” se va desfăşura î...

Proiect eolian în patru comune din Botoșani, investiția depășește 500 milioane de euro!

astăzi, 10:28
271

Un proiect de ansamblu de producție de energie regenerabilă din vânt, compus din trei parcuri eoliene ce ar urma să fie amplasate pe teritoriile a patru comune din județul Botoșani, a ajuns...

Programul complet pentru Târgul Regional de Zootehnie de la Popăuți!

astăzi, 10:01
373

Evenimentul este organizat de Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis, Primăria comunei Răchiți, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare din Popăuți și Asociația Crescătorilor ...