Angajaţi ai Spitalului Judeţean depistaţi cu probleme psihice, în urma unui control!

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Judeţean Mavromati, din rândul personalului medical, au fost depistaţi cu unele probleme psihice, în urma evaluării anuale făcute de cabinetul de medicina muncii, la nivelul întregii unităţi spitaliceşti.

În urmă cu câteva luni, managerul Spitalului Judeţean a cerut ca toţi salariaţii să fie supuşi unei evaluări psihologice, iar acolo unde se impune şi unei evaluări psihiatrice, după ce o angajată de la Secţia de Psihiatrie a încercat să se sinucidă, fiind cunoscută cu afecţiuni psihice.

Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, a spus că persoane depistat cu probleme sunt monitorizate şi îşi iau tratamentul, dând asigurări că nu prezintă un pericol pentru cei din jur.

“Din declaraţiile medicilor de la cabinetul de medicina muncii bolile psihice sunt în creştere. Este ştiut faptul că există un personal insuficient, lucru care se răsfrânge asupra imposibilităţii de a-şi lua concediu de odihnă, conform programării, situaţie care conduce şi la relaţii tensionate în cadrul colectivului. Parte din probleme sunt generate şi de problemele financiare ale fiecăruia. Persoanele sunt luate în evidenţă, sunt monitorizate, urmează tratamentul, dar asta nu înseamnă că sunt un pericol, nici pentru colegi, nici pentru pacienţi", a declarat Ioan Asaftei.

Evaluarea medicală a celor peste 2.000 de salariaţi ai Spitalului Judeţean se face pe tot parcursul anului. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean, devenit de puțin timp bunic, a murit în Germania chiar de ziua mamei sale!

astăzi, 08:35

Sfârșit tragic pentru un bărbat din Botoșani, plecat în Germania la muncă. Nu a mai apucat să-și vadă nepoțelul și s-a stins chiar de ziua mamei lui. Mihai Rusu, un bărbat de ...

IPS Calinic în Decalogul Profesorului: ”Sădește cu nădejde în sufletul fiecărui învățăcel bucuria cunoaşterii!”

astăzi, 08:03

Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a formulat de Ziua Mondială a Educației un „Decalog al Profesorului” adresat celor care au misiunea de a căl...

Construirea unui nou stadion la Botoșani devine o certitudine. ”Singurii oameni care se ocupă de stadion sunt primarul și cu mine!”

astăzi, 07:48

Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani, a declarat după meciul cu Rapid București, câștigat de „roș-alb-albaștri” cu 2-0, că a făcut echipă cu primarul municipiului Boto...