Angajati ai Primariei Botosani, transferati la Politia Locala!

Angajati ai Primariei Botosani, transferati la Politia Locala!
Potrivit viceprimarului Florin Ghiorghita, patru angajati din cadrul Primariei, de la Disciplina in constructii, asociatii de proprietari si compartimentul Juridic au fost transferati la Politia Locala. Acestia vor avea statutul de politist local, iar transferul lor s-a datorat faptului ca angajatii din cadrul Politiei Locale au atributii sporite, iar din cauza deficitului de personal noile sarcini nu puteau fi acoperite.

"Politistii locali au acum mult mai multe prerogative decat aveau ca agenti comunitari. Ei au dreptul acum sa opreasca masinile, sa intre in baza de date a Politiei Rutiere si sa aplice puncte de penalizare. Au drept de a opri camioanele pentru a verifica daca detin taxa de libera trecere, dar au si atributii pe evidenta populatiei, pe protectia mediului, si in constructii, au foarte multe sarcini acum", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Politia Locala si-a inceput activitatea la 1 ianuarie, si s-a constituit prin preluarea intregului personal de la Politia Comunitara, noua structura numarand putin peste 100 de angajati. La Botosani, media este de un politist local la mia de locuitori.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
22

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
33

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
162

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...