Angajat al Primariei Botosani, retinut pentru trafic de influenta! A primit spaga chiar langa Primarie!

Angajat al Primariei Botosani, retinut pentru trafic de influenta! A primit spaga chiar langa Primarie!
Un angajat al Primariei Botosani, care lucreaza la compartimentul Cadastru, a fost retinut, joi dupa-amiaza, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea spaga o suma de bani pentru a favoriza acordarea unei locuinte sociale.

Iulian Chelaru a solicitat in repetate randuri de la o botosaneanca suma de 900 de euro, promitandu-i acesteia ca ii va facilita, prin influenta pe care o are in randul colegilor, obtinerea unui punctaj mai bun, in vederea primirii unei locuinte ANL.

La inceputul lunii noiembrie femeia l-a denuntat, iar in cursul zilei de joi procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani i-au organizat angajatului Primariei un flagrant.

Iulian Chelaru a pretins de la femeie suma de 900 de euro. 800 de euro i-a primit incepand inca de anul trecut, in diferite transe, iar 100 de euro urma sa ii primeasca in cursul zilei de astazi.

Cei doi s-au intalnit chiar in spatele Primariei, in masina femeii, asa cum se intampla de fiecare data. Numai ca de aceasta data, banii erau marcati, iar in momentul in care a luat plicul, Iulian Chelaru a fost prins de procurori.

Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore si a colaborat cu anchetatorii, recunoscandu-si fapta. El a spus ca regreta ceea ce a facut si vrea sa o despagubeasca pe femeie, sa ii restituie toti banii primiti.
 
Procurorii vor stabili in cursul zilei de vineri daca vor formula propunere de arestare preventiva.

Angajatul Primariei Botosani este cercetat pentru trafic de influenta.

 Barbatul risca acum sa isi piarda si locul de munca.

“Aceasta persoana nici macar nu avea atributii pe linia repartitiei locuintelor sociale, el lucreaza la Serviciul Cadastru. Vrem sa transmitem tuturor cetatenilor ca nimeni nu va putea influenta clasamentul unei liste de locuinte sociale, cu atat mai mult cu cat sunt stabilite prin Hotarare de Consiliu Local criterii clare de acordare a acestor locuinte. Rugam pe toti cei care se confrunta cu astfel de situatii, sa vina sa ne sesizeze. Angajatul va fi suspendat din functie si daca va primi o condamnare se va proceda dupa cum spune legea", a declarat viceprimarul Catalin Alexa.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
32

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
56

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
28

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...