Angajat al Poliţiei Botoşani, cercetat pentru abuz în serviciu și luare de mită!

Un agent din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Botoşani este cercetat de procurori sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită.

Faptele s-ar fi petrecut în vara anului 2012 și, potrivit procurorilor, angajatul IPJ și-ar fi exercitat funcția în scopul obținerii unui profit personal direct, intervenind într-o anchetă în favoarea celui care era cercetat.

Dosarul este înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, care a dispus începerea urmăririi penale.

În baza probatoriului administrat, procurorii au dispus, joi, punerea lui Viorel Ilas sub control judiciar.

Potrivit purtătorului de cuvant al IPJ Botosani, in cazul politistului a fost declanşată procedura cercetării prealabile şi, începând cu data de 13 martie, a fost pus la dispoziţia conducerii IPJ, urmând a îndeplini doar acele atribuţii care îi vor fi trasate.
 

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani efectuează cercetări faţă de Ilaş Viorel, agent principal de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunilor de "luare de mită" şi "abuz în serviciu", faptă asimilată infracţiunilor de corupţie. Inculpatul şi-a exercitat în mod nelegal atribuţiile de serviciu, prin întocmirea defectuoasă a unor acte procedurale sau prin omisiunea constatării unor infracţiuni, în scopul obţinerii unor foloase patrimoniale (bani şi bunuri), pentru sine sau favorizării situaţiei procesuale a unor persoane suspecte de săvârşirea unor furturi", se arată în comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...