Angajament politic propus la nivel local de PNL! Vezi ce presupune şi care sunt partidele invitate

Organizaţia judeţeană a PNL Botoşani va propune, la nivel local, un angajament politic tuturor partidelor care nu fac parte din alianţa USD.

Liderul PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, a precizat că Biroul Politic i-a delegat pe Gheorghe Sorescu şi Viorel Iliuţă să poarte discuţii cu preşedinţii PDL, PMP, Forţa Civică, PRM, PP-DD, PNŢCD, PER, Noua Republică şi Partida Romilor Pro Europa în vederea semnării acestui angajament politic.

“Am cerut un parteneriat cu toate partidele care nu sunt incluse în USD. Avem un angajament politic şi o să îi invităm pe toţi peşedinţii partidelor să îl studieze şi dacă doresc să îl semneze îl vor semna, dacă nu, va semna doar o parte. Este o primă discuţie pentru a putea asigura respectarea legislaţiei la nivelul judeţului Botoşani", a declarat Florin Ţurcanu.

Redăm mai jos conţinutul angajamentului politic:

Constatând situaţia climatului politic actual, dorind menţinerea stabilităţii libertăţilor cetăţeneşti, recunoscând rolul decisiv al cetăţenilor în crearea unei Românii europene moderne şi afirmând ataşamentul faţă de acest deziderat, în contextul campaniei electorale pentru alegerile europene din 2014, ne angajăm:

1. Să acţionăm împreună pentru asigurarea unui climat politic stabil, într-o manieră care respectă pe deplin drepturile şi interesele legitime ale tuturor cetăţenilor, alegătorilor, partidelor politice şi mass-media.

2. Să nu folosim în mesajul electoral şi în realizarea materialelor de campanie declaraţii şi imagini care incită la ură şi discriminare.

3. Să utilizăm un limbaj care să promoveze incluziunea socială, pentru a evita discriminarea şi stigmatizarea unor persoane în baza oricăror criterii de diferenţiere.

4. Să respectăm demnitatea persoanelor în cadrul comunicării electorale.

5. Să nu utilizăm în discursul electoral şi în realizarea materialelor de campanie mesaje, declaraţii şi imagini care să inducă un sentiment de neîncredere şi ostilitate.

6. Să acţionăm împreună pentru menţinerea şi exercitarea drepturilor electorale cetăţeneşti în acord cu normele legale în vigoare.

7. Să ne informăm şi să ne consultăm reciproc în chestiunile de interes comun sau care pot afecta, prin efectele lor, desfăşurarea acestui angajament.

8. Să aducem la cunoştinţa tuturor membrilor de partid şi a tuturor persoanelor implicate în campania electorală acest angajament politic. Ne asumăm acest angajament politic în numele candidaţilor la alegerile europene, al tuturor liderilor şi membrilor partidului, precum şi al voluntarilor implicaţi în campanie şi al personalului contractat în vederea campaniei.

Vezi angajamentul politic

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...