Andronescu vrea camere de supraveghere la toate examenele!

Andronescu vrea camere de supraveghere la toate examenele!

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei  

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, spune ca schimbarile bacalaureatului nu sunt menite sa zapaceasca nici scoala nici elevii, deoarece materia la care vor da examen este aceeasi pe care au parcurs-o.

Ministrul Educatiei a declarat la Realitatea TV ca a luat aceste masuri deoarece BAC-ul a devenit irelevant. "Numarul mare de discipline a indus in sistem o formula care nu face onoare nici elevului, nici sistemului. Elevii obtin la BAC o nota cu doua puncte peste media din anii de liceu. Problema este in gradina sistemului, nu invinovatesc pe nimeni", a declarat Andronescu.

"Consider ca daca elevul are mai putine discipline se poate pregati mai bine, astfel incat exigenta sa fie mai mare. Elevul sa plece cu o medie care sa il reprezinte", a mai spus ministrul.

De asemenea, Andronescu spune ca vrea sa monteze in toate salile de examen camere video, platite cu bani de la buget. "Incercam ca in limitele bugetului sa ne gospodarim si cu acest proiect pe care il consider national", a spus Andronescu.

"Cred ca o astfel de masura ar conferi o credibilitate mai mare sistemului", a mai spus Andronescu, potrivit careia aproape fiecare scoala din tara are o camera de supraveghere.

Intrebata despre anii viitori, Andronescu a spus ca prefera sa nu discute acum despre acest lucru deoarece elevii din clasa a 12-a s-ar putea incurca si speria.

In cadrul aceleiasi emisiuni, Andronescu a dat exemplu de cum se va sustine bacalaureatul in functie de profilul liceului. Elevii vor sustine proba obligatorie la limba si literatura romana, cei de la profilul real vor avea si matematica drept materie obligatorie, iar a treia proba va fi aleasa de elev in functie de profil. Elevii de la liceele tehnologice vor da la fel: proba la limba si literatura romana, matematica si o proba la alegere. De asemenea, acestia vor fi supusi unei evaluari a criteriilor profesionale si vor primi un atestat pe baza caruia se pot angaja pe piata muncii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
260

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
320

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
722

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...